Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση όταν προσφέρεις χωρίς να περιμένεις...

Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση όταν προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα»


Η Εταιρεία Meridian Gaming (CY) Ltd, ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στο group Meridian η οποία ιδρύθηκε το 2007.

Η εταιρεία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών με άδεια χρήσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με μια πλήρως αναπτυγμένη επιχείρηση σε όλους τους τομείς και τα κανάλια τυχερών παιχνιδιών μέσω παγκόσμιων καταστημάτων στοιχημάτων (περίπου 35 χώρες σε 4 ηπείρους, που λειτουργούν σε 20 ιστιότόπους).

Η Meridian Gaming (CY) Ltd, έχει άδεια για παροχή στοιχήματος από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για άδεια αποδέκτη κλάσης Α και κλάσης Β, έχει δικά της υποκατάστημα και καταστήματα αντιπροσώπων σχεδόν σε όλη την Κύπρο.

Η Διευθύντρια της Meridian Bet, Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά, μίλησε σε διάφορα Μ.Μ.Ε για τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εταιρείας.

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη συγκίνηση την εταιρεία σας να έχει ενα έντονο φιλανθρωπικο χαρακτήρα. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνης μια τόσο μεγάλης εταιρείας είναι ο θεμελιώδης λίθος της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ποία είναι η αποψη σας γύρω απο αυτό και ποίος ο στόχος σας μέσω αυτού του σκοπού;

«Δεν υπάρχει κάποιος στόχος  μέσω αυτής μας της πράξης. Η φιλανθρωπία ετυμολογικά σημαίνει «αγάπη του ανθρώπου», αυτό είναι που έχουμε ως σκοπό, να δώσουμε εκτός από την βοήθεια που χρειάζεται ο συνάνθρωπος μας,  αγάπη  από την άσκηση των ανθρώπινων αξιών μέσω του αφιλοκερδώς εθελοντισμού μας, για το κοινό καλό, με έμφαση στην ποιότητα της ζωής κυρίως σε δύσκολες περιόδους όπως αυτής της πανδημίας του ιού covid -19».

Υπάρχει για εσάς ένα συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο θα απευθύνεται η δράση σας ή αναλόγως θα δραστηριοποιείστε με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε όλο το φάσμα που εμπίπτει ο εθελοντισμός;

«Η Meridian ως group Εταιρειών βοήθα με τον εθελοντισμό της σε όλες της χώρες του εξωτερικού προσφέροντας όχι μόνο χρηματικό πόσο άλλα και προσφέροντας εξοπλισμό σε ιδρύματα, αλλά ακόμη διοργανώνοντας εκδηλώσεις, όπως αιμοδοσία, τουρνουά κτλ. που έχουν απώτερο σκοπό τη βοήθεια στον συνάνθρωπο μας σε οποιαδήποτε ηλικία και καλύπτοντας οποιαδήποτε ανάγκη».

Πόσο σημαντικό είναι για μια κοινωνία μια μη κρατική οικονομική βοήθεια σε όποιον την έχει ανάγκη; 

«Με επίκεντρο τον άνθρωπο η οικονομική βοήθεια που μπορεί να προέλθει μέσα από διάφορες δράσεις για μια κοινωνία είναι πολύ σημαντικό. Η κοινωνία του σήμερα,  θα πρέπει να υπερβεί τις αδυναμίες, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν την απαραίτητη την οικονομική βοήθεια  και να εξασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες στην κοινωνική αλληλεγγύη και  κυρίως να καταπολεμηθούν οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός».

Με τις δράσεις αυτές δεν υπάρχει μόνο ένας κερδισμένος αλλα δύο. Πόσο συγκινητικό είναι και τι συναισθήματα σου δημιουργούνται οταν προσφέρεις απλόχερα την βοήθεια σου στους συνανθρώπους σου;

«Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε όλοι μας, βλέπουμε τον ανθρώπινο πόνο να κυριαρχεί μέσα από διαφορετικές διακυμάνσεις και ψυχοσωματικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται μέσα από έντονα συναισθήματα. Είναι μεγάλη η συγκίνηση όταν προσφέρεις χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Είναι απίστευτα τα συναισθήματα όταν απλώς παίρνεις πίσω ένα χαμόγελο και ξέρεις ότι με την πιο μικρή σου πράξη έχει προσφέρει τόσα πολλά σε κάποιον που πραγματικά το έχει ανάγκη, και αυτό είναι που θέλει να κάνει η Meridian, να βοηθήσει στις πραγματικές αξίες.  Αν πραγματικά μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, τότε θα έχουμε καταφέρει να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίλυση ενός ενδεχόμενου προβλήματος που απασχολεί τον διπλανό μας».