Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα ο...

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα ο Ρουπακιάς – Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου


Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ένοχα κρίθηκαν και τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ οι επτά εξ αυτών, ο σκληρός πυρήνας της οργάνωσης, κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι επτά που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων οι Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης και Λαγός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στη φυλακή.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο ενώ αντίστοχο κλίμα επικρατεί και έξω από το Εφετείο καθώς οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο.

Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος ο Ρουπακιάς

Νωρίτερα κρίθηκε ένοχος ο Γιώργος Ρουπακιάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Παύλου Φύσσα και για άλλες κατηγορίες όπως οπλοφορία.

Επιπλέον, ένοχοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα, πλην των Σταύρου Σαντοριναίου και Γιώργου Τσακανίκα, που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών για την πράξη αυτή.

Για την επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, ένοχοι κρίθηκαν και οι πέντε κατηγορούμενοι ενώ και για τις άλλες υποθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής η απόφαση είναι καταδικαστική.

Όπως εξήγησε η Ιωάννα Μάνδρου, η απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο είναι σχεδόν καθ’ ολοκληρία καταδικαστική για την Χρυσή Αυγή.

Πηγή: skai.gr