Home FANS Παγκόσμια πρωτιά για τον ταλαντούχο ΟΜΟΝΟΙΑτη Χρίστο Κακουλλή

Παγκόσμια πρωτιά για τον ταλαντούχο ΟΜΟΝΟΙΑτη Χρίστο Κακουλλή


Ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ για το νησί μας κατέκτησε ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ Καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή. Συγκεκριμένα κατέφερε να εξασφαλίσει το 3ο του παγκόσμιο ρεκόρ. Σύμφωνα με τον οργανισμό International book of Records, ο μικρότερος πινάκας του κόσμου κέρδισε ακόμα ένα ρεκόρ ως το πιο μικρό καράβι που σχεδιάστηκε ποτέ σε καμβά.

Ο Χρίστος όχι μόνο εξασφάλισε την πιστοποίηση για το ρεκόρ αλλά έφερε και στο νησί μας το μετάλλιο της πρώτης θέσης ανά το παγκόσμιο που επιχείρησε κάτι τέτοιο. Ο μικρότερος πινάκας σε καμβά στον κόσμο έχει διαστάσεις 0x48cm και είναι μικρότερος από το μισό εκατοστό. «Το καταραμένο καράβι του Θησέα» είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και πρόκειται για ένα έργο πάνω σε καμβά, διαστάσεων 0,48 cm. Το έργο απεικονίζει μια μαύρη σκιά του καραβιού του Θησέα. Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε στις 12 Μαΐου και είναι το δεύτερο παγκόσμιο ρεκόρ για τον εν λόγω πίνακα.

Το μετάλλιο αποτελεί την ύψιστη τιμή για τον καλλιτέχνη γιατί τον φέρνει στην πρώτη θέση ανάμεσα σε τόσους άλλους καλλιτέχνες. Η Κύπρος μας από σήμερα μετρά το πρώτο της μετάλλιο σε παγκόσμιο ρεκόρ και το πρώτο μετάλλιο στις τέχνες.