Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΠΡΑΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ “Η Θύρα 9 στέκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την ελευθερία”

“Η Θύρα 9 στέκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την ελευθερία”

Η Gate 9 Political Actions με ανακοίνωση ενημέρωσε ότι η ΘΥΡΑ 9, στέκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την Ελευθερία, και με το πανό που αναρτήθηκε την Κυριακή εξέφρασαν την στήριξη τους στον δύσκολο αγώνα για να κρατήσουν indymedia ανοικτό.


Δείτε σχετικά:

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μαζίερ είπε ότι το Linksunten ενεργεί κατά της “συνταγματικής τάξης”.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας ότι ο σκοπός και η δραστηριότητα της ιστοσελίδας Linksunten Indymedia: “παραβιάζει τους ποινικούς νόμους.” Επίσης όλα τα λογότυπα Linksunten Indymedia απαγορεύονται στη Γερμανία..

Το Linksunten υπάρχει στην τρέχουσα μορφή του από το 2009 και δημοσίευσε προσκλήσεις για δράσεις και διαδηλώσεις, ανακοινώσεις ομάδων που πραγματοποίησαν ενέργειες, άρθρα για συζητήσεις, αναλύσεις και εκθέσεις από και για πολλά θέματα. Η πλατφόρμα έδωσε στους ανθρώπους ένα πεδίο για ανώνυμη δημοσίευση, πέρα από τον έλεγχο των κρατικών αρχών.
Η κατασταλτική δράση εναντίον του Linksunten έρχεται αφού πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι το κράτος θα επιταχύνει την πάλη ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «αριστερό εξτρεμισμό». Αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν μετά από διαμαρτυρίες του Νο. G20 τους τελευταίους μήνες στο Αμβούργο. Το Linksunten Indymedia δημοσίευσε πολλές εκκλήσεις, αναφορές και αναλύσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διαμαρτυρίες του ΝΟ. G20.
Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Mazière δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το linksunten.indymedia.org απαγορεύεται και οι άνθρωποι πίσω του θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι πιθανότητες ότι το Linksunten θα βγει ισχυρότερο μετά την λογοκρισία της Γερμανικής κυβέρνησης στην ιστοσελίδα είναι μεγάλη. Εκτός από τις αυτόνομες και άλλες αριστερές ομάδες, πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, ακτιβιστές και μερικοί δημοσιογράφοι επέκριναν την κατασταλτική δράση της υπουργού Εσωτερικών.

Πολλοί παρατηρητές δήλωσαν ότι η απαγόρευση είναι μια τακτική προεκλογικής εκστρατείας. Στη Γερμανία θα διεξαχθούν γενικές εκλογές τον επόμενο μήνα. Φυσικά, το φασιστικό κόμμα AFD εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απαγόρευση της Linksunten.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ελεύθερες φωνές..

[…]
Οι κυβερνήσεις αντλούν τις “δίκαιες” εξουσίες τους από τη συγκατάθεση των κυβερνώντων. Δεν έχετε ζητήσει ούτε λάβετε τη δικιά μας ούτε θα σας προσκαλούσαμε. Δεν μας ξέρετε, ούτε γνωρίζετε τον κόσμο μας. Ο κυβερνοχώρος δεν βρίσκεται μέσα στα σύνορά σας. Μην νομίζετε ότι μπορείτε να τον οικοδομήσετε, σαν να ήταν ένα δημόσιο κατασκευαστικό έργο. Δεν μπορείτε. Είναι μια πράξη της φύσης και μεγαλώνει μέσα από τις συλλογικές δράσεις μας.

[…]
Στην Κίνα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθείτε να αποφύγετε τον “ιό” της ελευθερίας, δημιουργώντας θέσεις φρουρών στα σύνορα του Κυβερνοχώρου. Αυτά μπορεί να κρατήσουν τη μόλυνση για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά δεν θα λειτουργήσουν σε έναν κόσμο που σύντομα θα καλύπτεται σε μέσα που φέρουν bit.
[…]

Η Θύρα 9 στέκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την Ελευθερία και με το πανό της περασμένης Κυριακής εκφράζουμε την στήριξη μας στο δύσκολο αγώνα για να κρατήσουν το γερμανικό indymedia ανοικτό. Μια φωνή ελευθερίας που με διάφορους τρόπους στέκεται απέναντι από αυτούς που μοναδικός τους στόχος είναι η υποδούλωση ολοκλήρου του πλανήτη..