Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Τα πράγματα εδώ στην ξενιτιά είναι ξεκάθαρα»

«Τα πράγματα εδώ στην ξενιτιά είναι ξεκάθαρα»

 


Ανακοίνωση για τα τεκταινόμενα στην ΟΜΟΝΟΙΑ εξέδωσε το κλιμάκιο της Θύρας 9 στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε αναλυτικά:

Επικοινωνούμε με τον Πράσινο Λαό αυτές τις κρίσιμες μέρες για να μεταφέρουμε τα εξής:

Τα πράγματα εδώ στην ξενιτιά είναι ξεκάθαρα. Για μας που βιώνουμε τον κατήφορο του ΑΣΟΛ από χιλιόμετρα μακριά τα τελευταία χρόνια και χωνέψαμε για τα καλά ότι το αγωνιστικό δεν είναι το παν, δεν είναι τίποτα στην πραγματικότητα κοντά στο μεγαλείο της ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ, η λύση, η επόμενη μέρα για το σωματείο μας είναι μια και αδιαπραγμάτευτη. Όπως μια είναι και η πηγή που μας δίνει το κουράγιο για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρχει το ΟΜΟΝΟΙΑτικο στοιχείο στο εξωτερικό. Τα ιδανικά του 1948. Αυτό που ακούγεται στον ύμνο μας : “Και του λαού ομάδα..” .

Όλοι ξέρουμε του λόγους που το σωματείο γεννήθηκε και αγαπήθηκε. Γιγαντώθηκε και επιβλήθηκε γιατί ήρθε σε άμεση επαφή με τον φτωχό, τον απλό λαό. Ο ΑΣΟΛ έγινε ο λαός, και ο λαός έγινε ο ΑΣΟΛ.

Επίσης όλοι ξέρουμε τους μηχανισμούς που τον έφεραν στο χείλος του γκρεμού. Ανίκανες διορισμένες κομματικές διοικήσεις, που αφού διέλυσαν τα πάντα και εμπέδωσαν στον κόσμο ότι ο ΑΣΟΛ πάει για κλείσιμο, μας παρουσιάσαν ξαφνικά επενδυτή. Υπόγεια φυσικά διαπραγματεύτηκαν , όπως υπόγεια ελέγχουν τον ΑΣΟΛ τόσα χρόνια. Ο λαός της ομάδας, τα μέλη και όσοι έδωσαν από το υστέρημα τους για να τον σώσουν μένουν πάλι στην απέξω και καλούνται ξανά να γίνουν χειροκροτητές της “γενναίας προσπάθειας”.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη και συνδέοντας τα με το πως είναι ο σύγχρονος αθλητισμός και αναπόφευκτα με το καπιταλιστικό σύστημα που αλλοτριώνει προς την λογική του αθέμιτου ανταγωνισμού και του κέρδους τους πάντες και τα πάντα, για μας ο ΑΣΟΛ παραμένει πηγή έμπνευσης και μέσο κοινωνικών αντιστάσεων. Σήμερα πιο πολύ από ποτέ οι λαϊκές μάζες έχουν ανάγκη έναν ΑΣΟΛ βασισμένο στα ιδανικά του 1948.

Μέσα σε όλα αυτά θέση για άκρατο πρωταθλητισμό δεν υπάρχει, έτσι όπως τον ορίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και ο ΑΣΟΛ δεν ιδρύθηκε για να τον ορίζουν οι καιροί αλλά για δίνει αγώνα να τους ορίσει αυτός. Ο πρωταθλητισμός δεν ήταν και δεν είναι στον πυρήνα του ΑΣΟΛ. Ο πρωταθλητισμός, έρχεται μέσα από την παντοδυναμία που το δίνει ο λαός του όταν τον αγκαλιάζει.

Εμείς, επιλέγουμε να μείνουμε πιστοί στην λογική και το πνεύμα του 1948. Δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ! Κανένας μεγαλομέτοχος δεν πρέπει να αγοράσει τον ΑΣΟΛ και καμία εταιρία λαϊκής βάσης και άλλα παρεμφερή μοντέλα δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις ιδιαιτερότητες του σωματείου μας το οποίο ΟΦΕΙΛΕΙ να συνεχίσει ως τέτοιο – με την απαραίτητη κάθαρση, τις απαραίτητες καταστατικές και οργανωτικές αλλαγές εξυπακούεται.

Σε εποχές που οπαδοί σε όλο τον κόσμο περνούν πρωτοβουλίες και δημιουργούν αυτοδιαχειριζόμενες ομάδες και συλλόγους για να υποκαταστήσουν την ομάδα που αγάπησαν από παιδιά γιατί πλέον τους είναι ξένη, υψώνοντας οδοφράγματα στην επέλαση του κεφαλαίου στον αθλητισμό, εμείς, που ήμαστε ο ΑΣΟΛ, πάμε να κάνουμε το ακριβώς αντίθετο ! Να γκρεμίσουμε το οδόφραγμα μας!

Λοιπόν εμείς τον ΑΣΟΛ του 1948 γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και τα ιδανικά του μας αρρώστησαν και μας κράτησαν κοντά. Το γήπεδο ή το κλειστό ήταν πάντα η αφορμή.

Ο ΑΣΟΛ οφείλει να παλέψει για ένα πιο ανθρώπινο αθλητισμό και να συνδεθεί ξανά με την κοινωνία. Να γίνει ένα ξανά με τον λαό του. Όσοι μπροστά στο ενδεχόμενο μεγαλείο των τροπαίων και των ευρωπαϊκών διακρίσεων θέλουν ο ΑΣΟΛ να επιλέξει τον εύκολο δρόμο που σημαίνει το ξεπούλημα της περηφάνιας μας και όχι τον δύσκολο δρόμο που σημαίνει αγώνας, υπομονή, επιμονή και αλληλεγγύη μα με το κεφάλι πάντα ψηλά και την συνείδηση καθαρή, μπορούν να παν απέναντι, εκεί από όπου οι ιδρυτές μας έφυγαν παίρνοντας τον δύσκολο δρόμο ψάχνοντας για κάτι το διαφορετικό.

ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ !
Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ !
ΕΞΩ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ !
ΖΗΤΩ ΤΟ 1948 !

“ Φοράς το πράσινο το χρώμα της ελπίδας, και το λευκό το χρώμα της χαράς … “

ΘΥΡΑ 9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ