Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; Ο Χάρης Νικολάου και τα 11 χρόνια στη μεσαία γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Ο Χάρης Νικολάου και τα 11 χρόνια στη μεσαία γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Ο Χάρης Νικολάου είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής που φιλοξενείται στην κατηγορία «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές» στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο ποδοσφαιριστής αποτέλεσε για 11 συνεχή έτη μέλος της ομάδας, καταγράφοντας 299 συμμετοχές. Αναλυτικά:

Αποτέλεσε για 11 χρόνια μια αξιόπιστη λύση στη μεσαία γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Χάρης Νικολάου ήρθε στο «τριφύλλι» το 1995 προερχόμενος από την ΑΕΚ Λάρνακας. Έκανε ντεμπούτο με τους «πράσινους» σε ηλικία μόλις 19 ετών. Στη συνέχεια έγινε βασικό στέλεχος, παίζοντας σε 299 επίσημους αγώνες, σκοράροντας 7 φορές, ενώ κατέκτησε 2 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και 3 ασπίδες.

Ήρθε στην ομάδα μας σε μια περίοδο που η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπαθούσε να ξαναγίνει κυρίαρχος στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, αφού τη δεκαετία του 90’ οι επιτυχίες δεν ήταν ανάλογες με αυτές της προηγούμενης δεκαετίας. Ήταν αναντικατάστατο μέλος της ομάδας που έφερε 2 πρωταθλήματα στην αρχή της δεκαετίας του 00’. Αξέχαστη θα μείνει η ατομική ενέργεια και η ασσίστ του στο τελευταίο λεπτό στο ματς με την ΑΕΛ την περίοδο 2002-2003, που μετέτρεψε σε γκολ ο Ράουφμαν, σφραγίζοντας κατά μεγάλο βαθμό τον τίτλο εκείνης της περιόδου. Επίσης υπήρξε διεθνής, καθώς αγωνίστηκε με την Εθνική της χώρας μας σε 11 αγώνες.

Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του ήταν το κύριο του προσόν. Εξαιρετικά δημιουργικός μέσος με ευχέρεια στην αλλαγή παιχνιδιού και την κάθετη πάσα, κάτι που βοηθούσε να γίνει πιο γρήγορη η ανάπτυξη της ομάδας. Η εξυπνάδα που έβαζε στο παιχνίδι του τον καθιστούσε απαραίτητο γρανάζι στη λειτουργία της ομάδας.

Ο Χάρης Νικολάου συνέχισε να προσφέρει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Σήμερα αποτελεί τον υπεύθυνο μεθοδολογίας των ομάδων Grassroots της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ενώ υπήρξε προπονητής και υπεύθυνος του κλιμακίου Λάρνακας της Ακαδημίας.

Γεννήθηκε στις 31/03/1974.