Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η πρώτη ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Η πρώτη ενδεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Συνέχεια στη στήλη «Φωτογραφικό Άλμπουμ» δίνει σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ, δημοσιεύοντας φωτογραφία με την πρώτη ιστορική ενδεκάδα της ομάδας.

Αναλυτικά:

Ο φωτογραφικός φακός αποθανάτισε μια ιδιαίτερη στιγμή για την ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Αυτή ήταν η πρώτη αρχική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» σε επίσημο παιχνίδι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά το 1948, λίγα λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος ΚΕΠΟ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε πρωτοστατήσει στην ίδρυση της ΚΕΠΟ. Η πρώτη προκαταστατική σύσκεψη έγινε στο Οίκημα της ομάδας μας την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 1948 και σε αυτήν συμμετείχαν εκπρόσωποι και του ΑΜΟΛ, της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΣΚ Κερύνειας. Μια βδομάδα αργότερα έγινε νέα σύσκεψη στο Οίκημα της Αλκής, για έγκριση του Καταστατικού και εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΠΟ.

Η Κυπριακή Ερασιτεχνική Ομοσπονδία (ΚΕΠΟ) ανέλαβε την ευθύνη για διεξαγωγή των Παγκύπριων πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, πάνω σε οργανωμένη βάση. Στα πέντε χρόνια ύπαρξης της ΚΕΠΟ, το Κυπριακό ποδόσφαιρο κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο. Έγινε η αφορμή για να πάνε στα γήπεδα χιλιάδες φίλαθλοι, οι οποίοι στη συνέχεια ενώθηκαν με τους υπόλοιπους που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια της ΚΟΠ και όλοι μαζί γέμιζαν ασφυκτικά τα στάδια. Η ΚΕΠΟ συνέτεινε στην καλλιέργεια του αγνού φίλαθλου πνεύματος.

Στη φωτογραφία διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Κιλής, Μαυρής, Χαμπής, Ξιούτας (προσωρινός πρόεδρος), Λυμπουρής, Τσιαλής, Ιωακείμ, Ντικράν. Καθήμενοι: Ταλιάνος, Σκαλιώτης, Χατζάκ, Ν. Δημητριάδης.