Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Ματθαίος Παπαπέτρου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπασταύρου…»

Ματθαίος Παπαπέτρου: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπασταύρου…»


Την άποψη του, για τον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού τμήματος Σταύρο Παπασταύρου, καταθέτει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ματθαίος Παπαπέτρου. Αφορμή για την ανάρτηση του στο Facebook, η τελευταία επίσκεψη Παπασταύρου στην Κύπρο, με το μέλος του ΔΣ του Σωματείου να αναφέρει πως ένοιωσε την ανάγκη να διατυπώσει μερικές σκέψεις σχετικά με τη νέα εποχή που έφερε στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ανάρτηση Παπαπέτρου:

«Ο Σταύρος Παπασταύρου’

Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του κ. Παπασταύρου στην Κύπρο, ένιωσα την ανάγκη να διατυπώσω μερικές σκέψεις σχετικά με την νέα εποχή που έφερε στην Ομόνοια.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά κατά την διάρκεια του καταρτισμού της συμφωνίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ομόνοιας. Τότε γνωστοί και φίλοι με ρωτούσαν° τι άνθρωπος είναι ο κ. Παπασταύρου? Μπορούμε να τον εμπιστευτούμε? Η απάντηση που έδινα τότε ήταν πως ο άνθρωπος μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Άνθρωπος απλός, πράος, ευγενικός και στις συζητήσεις του ένιωθες πως ήταν ανοικτό βιβλίο, αυθεντικός (δηλαδή εντελώς αυθόρμητα σου έλεγε πάντα τις σκέψεις του, τους προβληματισμούς του, όπως τις σκεφτόταν και τις ένιωθε εκείνη την στιγμή). Το προφίλ του ταίριαζε απόλυτα και θύμιζε αυτό που είναι, δηλαδή ένας αυτοδημιούργητος ομογενής, που έφυγε από τον τόπο του και ζει στο εξωτερικό (χωρίς ποτέ να ξεχάσει τις ρίζες του).

Από την σύναψη της συμφωνίας πέρασε ένας χρόνος και κάτι, και ενώ αγωνιστικά μπορεί η ομάδα να μην είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, την ίδια ώρα όμως, γνωρίζω πως ο κ. Παπασταύρου έκανε μεγάλη προσπάθεια, που πολύς κόσμος δεν γνωρίζει. Τα θέματα που έπρεπε να επιλυθούν (και οι παλιές αμαρτίες) ήταν πολλές, αλλά με υπομονή και επιμονή, έγινε πολύ καλή δουλειά και μια πολύ καλή αναδιοργάνωση, έτσι ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις και να μπορεί η ομάδα να δουλεύει επαγγελματικά. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως αν ρωτήσεις τον κ. Παπασταύρου και ενώ ξέρει πόσα έκανε, θα σου απαντήσει προσγειωμένα και ταπεινά, πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν. Δείχνει να είναι άνθρωπος που δεν μπορεί την μετριότητα και επιδιώκει πάντα το καλύτερο (προφανώς και για αυτό το λόγο πέτυχε στην ζωή του).

Την ίδια ώρα, κατά την διάρκεια αυτού του έτους και ενώ είχε τόσα θέματα να επιλύσει, δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται, να στηρίζει και να είναι δίπλα στο Σωματείο. Συμμερίζεται την ιδέα πως η Ομόνοια είναι μια και μοναδική (ασχέτως ποιος διαχειρίζεται το κάθε τμήμα) και πως μέσα από την συλλογική δουλειά και όλοι μαζί σαν μια γροθιά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ακόμα πιο σημαντικό, συμμερίζεται την αγωνία και την δίψα που έχει ο κόσμος, αλλά και πως ο κόσμος είναι η μεγάλη δύναμη της Ομόνοιας, ο κόσμος είναι η ίδια η Ομόνοια. Για αυτό το λόγο άλλωστε και αυτός μαζί με το Σωματείο είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν την Ιδέα της Ομόνοιας και τον κάθε αγνό Ομονοιάτη, για το καλό της Ομόνοιας.

Εκείνο που με χαροποιεί είναι πως μετά από ένα χρόνο η εντύπωση που έχω για τον άνθρωπο Παπασταύρου είναι η ίδια και καλύτερη. Με χαροποιεί πως την αρχική μου εντύπωση για αυτόν τον άνθρωπο, την συμμερίζονται πλέον και πολλοί άλλοι φίλοι που γνώρισαν ή/και συναναστρέφονται με τον ίδιο. Θεωρώ πως στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Παπασταύρου με τα μέλη του ΑΣΟΛ, πολλοί φίλοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πολλά από τα πιο πάνω. Στην εν λόγω συνάντηση ο κ. Παπασταύρου έδειξε επίσης και τις ηγετικές του ικανότητες, αφού έκανε σαφές πως γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει, έχει πλάνο, έχει στόχο, είναι προσγειωμένος και δεν είναι έτοιμος να κάνει οποιαδήποτε κίνηση αν πρώτα δεν την μελετήσει ανάλογα και όπως αρμόζει για μια μεγάλη επαγγελματική ομάδα. Σχέδια για την Ομόνοια πολλά, αλλά πάντα προσγειωμένα.

Τέλος, με χαροποιεί που και ο απλός κόσμος της Ομόνοιας έχει την ευκαιρία με την κάθε επίσκεψη του κ. Παπασταύρου στην Κύπρο, να τον γνωρίσει από κοντά. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι επιτυχημένος, αλλά δεν έπαψε ποτέ του να είναι απλός, επικοινωνιακός και προσιτός προς τον κόσμο, αφού δεν έπαψε ποτέ (όπως είπε και ο ίδιος) να ξεχνά τις πολλές δυσκολίες που βρήκε στην ζωή του και γενικώς από που ξεκίνησε. Και αυτό τον κάνει ακόμα πιο σπουδαίο άνθρωπο. Βλέποντας τον στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα στο ΓΣΠ, με πόση χαρά μιλούσε με τον κόσμο και τα παιδιά, πραγματικά τον χαιρόσουν.

Πιστεύω πως η ανάληψη της ηγεσίας της Ομόνοιας από τον κ. Παπασταύρου, αποτέλεσε μια ευτυχή συγκυρία, που αντιμετώπισε το εκρηκτικό οικονομικό πρόβλημα και δημιούργησε συνθήκες οικονομικής επιβίωσης, αλλά και ανάπτυξης. Είναι σημαντικό όλοι μας να στηρίξουμε τον κ. Παπασταύρου και την προσπάθεια που κάνει για το καλό της Ομόνοιας. Είναι σημαντικό όλοι μας να δείξουμε υπομονή, γιατί όπως λέει και ένας φίλος η προσπάθεια ή/και η χρονιά(ες) δεν είναι αγώνας ταχύτητας (π.χ. 1-2 παιχνίδια και μετά τέλος), αλλά ένας μαραθώνιος που στο τέλος θα δεις τι κέρδισες και που είσαι. Σίγουρα θα έρθουν και οι ήττες και ο κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος να στηρίξει την ομάδα και να την πιστέψει και στα δύσκολα. Μπαίνουν οι βάσεις για την Ομόνοια που θα έρθει για να μείνει. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και στην προσπάθεια που γίνεται, και όλοι μαζί ενωμένοι, βήμα βήμα θα φτάσουμε την ομάδα μας εκεί που της αξίζει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπασταύρου για την προσπάθεια που κάνει για να ξαναφέρει την βασίλισσα του κυπριακού ποδοσφαίρου Ομόνοια στο θρόνο της.

ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΙΩΝΙΑ.
☘️☘️☘️

Ματθαίος Παπαπέτρου»