Στην ιστοσελίδα themaonline φιλοξενείται συνέντευξη του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Βλάτκο Γκροστανόφσκι. Aναφέρεται στις εμπειρίες του στην Κύπρο, για τις φήμες περί πρότασης από το Αποέλ, το ακυρωθέν γκολ του Χαπέσιη αλλά και τη ζωή του σήμερα.
Η Συνέντευξη:
-Βλάτκο ήρθες στην Κύπρο το 2004, ένας νεαρός, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής. Τι θυμάσαι από την μεταγραφή σου από την Vardar στην Ομόνοια;
-Η Ομόνοια ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξα εκτός της χώρας μου και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Θα θυμάμαι την Ομόνοια για πάντα και ειδικότερα τους οπαδούς της ομάδας που μου έδειξαν μεγάλο σεβασμό. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που έφυγα από την Ομόνοια, ενώ είχα άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και ακόμα το μετανιώνω. Παρασύρθηκα από τους μάνατζερ που μου έταζαν μεταγραφή σε Ιταλία ή Γερμανία μετά την Vojvodina.
-Πέρασες σχεδόν 5 χρόνια στην Κύπρο, τέσσερις σεζόν στην Ομόνοια και άλλη μια στην ΑΕΛ. Σημείωσες ορισμένα καθοριστικά γκολ. Ποιο είναι αυτό που ακόμα θυμάσαι;
-Ναι όντως, πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια της καριέρας μου στην Κύπρο. Θυμάμαι πολλά παιχνίδια και γκολ. Θα ξεχώριζα το νικητήριο κόντρα στον Απόλλωνα (2006-07) στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και αυτό με την Rijeka για το κύπελλο UEFA. Λυπάμαι που δεν πρόσφερα περισσότερα, αλλά θεωρώ ότι οι προπονητές δεν είχαν τη θέληση να επενδύσουν, να δώσουν ευκαιρίες και να αφοσιωθούν στην εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών, ειδικότερα για τους νεαρούς Κύπριους.
-Έπαιξες αρκετά παιχνίδια στην καριέρα σου κόντρα σε σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αν σου ζητούσα να ξεχωρίσεις 3-4 ονόματα, είτε για την αξία τους, είτε για τον χαρακτήρα τους, ποιοι θα ήταν αυτοί;
-Με την Εθνική ομάδα (Σκοπίων) έπαιξα κόντα στον Μπέκαμ, τον Ρομπέν, τον Λουίς Φίγκο και τον Κρισιτιάνο Ρονάλτο ενώ στην Βοιβοντίνα ήμουν συμπαίκτης με τον Dusan Tadic (τώρα στον Αjax) με τον οποίο διατηρούμε φιλικές σχέσεις. Από το πέρασμα μου στην Κύπρο έχω ξεχωρίσει τον Κώστα Καϊάφα, τον Ηλία Χαραλάμπους, τον Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς και τον Ντούσαν Κέρκεζ.
-Μετά τη φυγή σου από την Ομόνοια υπήρξαν φήμες ότι ενδεχομένως να δέχτηκες πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-Δεν γνωρίζω για αυτές τις φήμες. Ποτέ δεν είχα πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ και σίγουρα δεν θα αποδεχόμουν μια τέτοια πρόταση. Ήμουν παίκτης της Ομόνοιας και παραμένω φίλος της ομάδας. Δεν θα πήγαινα ποτέ στον «αιώνιο αντίπαλο. Είναι κάτι τρελό!
-Φαντάζομαι θα θυμάσαι και το ακυρωθέν γκολ που σημείωσες κόντρα στον ΑΠΟΕΛ με τον βοηθό διαιτητή Χαπέσιη να σου στερεί σηκώνοντας το σημαιάκι. Ποιο είναι το σχόλιο σου 10 χρόνια μετά;
-Όλοι ξέρουν τι έγινε τότε. Αλλά 10 χρόνια μετά μπορώ να πω ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Ελπίζω και ο κύριος Χαπέσιης να κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος. Τον συγχωρώ, αλλά με το γκολ αυτό το πρωτάθλημα θα έπαιρνε διαφορετική τροπή. Θα ήταν ωραίο αν είχαμε το σύστημα VAR εκείνη την εποχή! (γέλια)
-Βλάτκο, πολλές μέρες στην Κύπρο. Φαντάζομαι και πολλές εμπειρίες επίσης. Μπορείς να μας περιγράψεις την καλύτερη και την χειρότερη από τη ζωή σου στη Λευκωσία;
-Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ το Κύπελλο του 2005, όπως επίσης τις νίκες και όλα τα γκολ. Ειδικότερα όταν η Θύρα 9 φώναζε το όνομα μου ρυθμικά ένιωθα ένα μαγικό συναίσθημα. Ότι ήμουν ξεχωριστός. Από την άλλη πλευρά θέλω να ξεχάσω τις ήττες και τις λύπες, ενώ η αρνητική μου εμπειρία ήταν ίσως η περίοδος που ήμουν στην ΑΕΛ, όπου είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και η διοίκηση αποφάσισε να τερματίσει το συμβόλαιό μου.
-Τελειώνοντας, πώς είναι η ζωή του Βλάτκο σήμερα; Συνεχίζεις στο χώρο του ποδοσφαίρου; Ποία είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
-Αυτή την περίοδο είμαι προπονητής στην ποδοσφαιρική ακαδημία της Βόρειας Μακεδονίας, υπεύθυνος για ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών καθώς και βοηθός προπονητής στην Εθνική Ομάδας κάτω των 18 ετών. Επίσης έχω την δική μου ακαδημία που ονομάζεται Grozdanoski Football School όπου προπονούνται περισσότερα από 200 παιδιά. Η καριέρα μου ολοκληρώθηκε πριν από δύο χρόνια στην Vardar, ομάδα από την οποία ξεκίνησα να παίζω από παιδί.
-Θα ήθελες Βλατκο να στείλεις κάποιο μήνυμα ως καταληκτικό σχόλιο;
-Παρόλο που και εγώ ήμουν ένας ξένος ποδοσφαιριστής, θέλω να παροτρύνω την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να εισαγάγει κάποιους κανόνες, ώστε να δοθούν ευκαιρίες στους Κύπριους ποδοσφαιριστές να παίξουν και να αποδείξουν την αξία τους και να μη δίνουν μεγάλους μισθούς σε ξένους- μεγάλης ηλικίας πολλές φορές- (βετεράνους) ποδοσφαιριστές.