Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ «Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Άντωνας Παρασκευά

«Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές»: Άντωνας Παρασκευά


Αποτέλεσε για 7 χρόνια (1976-1983) μία από τις σημαντικότερες μονάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Φόρεσε 182 φορές τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος και συνέδεσε το όνομα του με την πιο ένδοξη περίοδο του Συλλόγου, στην οποία κατακτούσε τον έναν τίτλο μετά τον άλλο. Συνολικά πανηγύρισε 15 τίτλους με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: 6 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 Ασπίδες, ενώ αναδείχθηκε 3 φορές νταμπλούχος Κύπρου.

Άρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Πρόοδο Μιάς Μηλιάς και το 1976, σε ηλικία 21 χρόνων, μετακινήθηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Πραγματοποιήσε το ντεμπούτο του σε παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση και από τότε κέρδισε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Σαν ποδοσφαιριστής διακρινόταν από πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα, ενώ η παρουσία του στην αμυντική γραμμή προσέδιδε ασφάλεια και σιγουριά. Ξεχώριζε για τα ισχυρά του «πνευμόνια» που τον βοηθούσαν να συνεισφέρει αποτελεσματικά τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Φημιζόταν επίσης για την μπαλιά ακριβείας που του επέτρεψε να δώσει αρκετά έτοιμα γκολ στον αρχικανονιέρη της ομάδας μας, Σωτήρη Καϊάφα!

Το 1983 πήρε μεταγράφη στην Κεραυνό για το ποσό των 100.000 λιρών, ενώ έκλεισε την καριέρα του στη ΜΕΑΠ. Όταν «κρέμασε» τα παπούτσια δεν σταμάτησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, καθώς ανέλαβε προπονητής στην Ακαδημία του Ευθυμιάδη.

Ο Άντωνας Παρασκευά γεννήθηκε στη Μιά Μηλιά την 1 Ιουλίου του 1955.

Η φωτογραφία στα αριστερά της κεντρικής εικόνας είναι από την ομάδα «ΟΜΟΝΟΙΑ Nicosia Collections» στο Facebook.

 

Από επίσημη ιστοσελίδα ΟΜΟΝΟΙΑΣ