Home ΚΥΠΡΟΣ «Να ξέρεις θα γυρίσουμε πιστοί στην άνοιξή σου…»

«Να ξέρεις θα γυρίσουμε πιστοί στην άνοιξή σου…»


Δυστυχώς τα τελευταία 24ώρα το ποδόσφαιρο, ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα, δεν είναι βασικό αντικείμενο συζήτησης στην Κύπρο. Το κύριο θέμα και δικαίως, είναι το παράνομο άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων από τις κατοχικές αρχές.

Τις τελευταίες ώρες στα ΜΚΔ κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο από το άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων, εικόνες οι οποίες με το που τις αντικρίζει κανείς μόνο απογοήτευση, θλίψη, πόνο και θυμό προκαλούν.

Το όλο σκηνικό που βλέπουμε να διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας τις τελευταίες ώρες είναι πιθανώς σκηνοθετημένο από τον Ταγίπ Ερντογάν, έτσι ώστε να πλήξει την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί και παράλληλα να ενισχύσει την υποψηφιότητα του ακροδεξιού Τατάρ ενόψει των εκλογών στα κατεχόμενα.

Μπορεί όμως να είναι και κάτι πολύ χειρότερο… Σαν οπαδική ιστοσελίδα το OmonoiaNews έκφρασε πολλές φορές τις απόψεις του για διάφορα ζητήματα κι αυτό θα κάνει και σήμερα με την προκλητική κίνηση των απέναντι.

Τα όσα διαδραματίζονται στα κατεχόμενα, προκαλούν θλίψη και θυμό και είναι έντονα καταδικαστέα. Αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή δεν είναι μεγάλα λόγια, αλλά πράξεις από ολους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στείλουμε δυνατά στον βάρβαρο κατακτητή το μήνυμα της Ειρήνης και της επανένωσης.