Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Καϊάφας για τον Τσέποβιτς και το ντέρμπι «αιωνίων»

Καϊάφας για τον Τσέποβιτς και το ντέρμπι «αιωνίων»


Την άποψή του για τον Μάρκο Τσέποβιτς και τις λύσεις που δίνει στην επίθεση της Ομόνοιας κατέθεσε στην ιστοσελίδα  kerkida.net, ο παλαίμαχος αρχισκόρερ του τριφυλλιού Σωτήρης Καϊάφας.

Παράλληλα σχολίασε και το επερχόμενο ντέρμπι της Ομόνοιας με το ΑΠΟΕΛ. Τι είπε για τον Μίχαλ Ντούρις.

Πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια ο Τσέποβιτς. Η άποψή σας για τον παίκτη… “Είναι ένας παίκτης που ήρθε το Γενάρη. Ήθελε χρόνο να προσαρμοστεί και τώρα έχει καλά πατήματα και βρίσκει τον εαυτό του. Έβαλε ένα ωραίο γκολ με κεφαλιά απέναντι στον Ερμή. Μου αρέσουν αυτά τα γκολ με το κεφάλι. Στην αρχή των εμφανίσεων δεν ήταν έτοιμος όμως σιγά σιγά βρίσκει τα τρεξίματά του και αν δεν έχει κάποιο τραυματισμό θα βοηθήσει πολύ. Ελπίζω να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός”.

Το στιλ παιχνιδιού του σας θυμίζει κάποιον παίκτη που διέπρεξε στην Ομόνοια. Ακόμα και τον εαυτό σας; “Κοίταξε στην Ομόνοια τρεις ήταν οι μεγάλοι σκόρερ. Ο Τζεβίσοφ, ο Ράουφμαν και εγώ. Αν φορμαριστεί καλά μπορεί να φτάσει σε ψηλά επίπεδα. Ο Τσέποβιτς δεν ήταν έτοιμος στις αρχές για αυτό έκανε 2-3 βδομάδες να μπει στην ομάδα. Τώρα άρχισε να ανεβαίνει. Αν τον είχαμε νωρίτερα ίσως να ήμασταν 7-8 βαθμούς πιο πάνω όταν χάναμε βαθμούς με ομάδες που κινδυνεύουν”.

Όσο αφορά τον Ντούρις. Σε σχέση με τον Τσέποβιτς η προσφορά του δεν ήταν η ίδια…  “Ο Ντούρις έχει μεγάλο άγχος. Έχασε γκολ που δεν χάνονταν. Θέλει ψυχολογία. Χρειάζεται να του δίνουν θάρρος. Δεν ξέρω αν το κάνουν οι ιθύνοντες. Παλιά έτσι δουλεύαμε. Δεν σημαίνει επειδή έχασε κάποια γκολ πως θα τον πετάξεις. Θέλει 2-3 γκολ να ανεβεί η ψυχολογία του. Ο Τσέποβιτς δίνει σίγουρα καλύτερα στοιχεία μέχρι στιγμής. Έχει σωστές θέσεις, τελειώματα και το ύψος”

Και ένα σχόλιο για το Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ. Είναι το φαβορί η Ομόνοια; “Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να υποτιμήσουν το ΑΠΟΕΛ. Είναι πάντα αιώνιο ντέρμπι και δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία. Θυμάμαι μία χρονιά όταν έπαιζα και το ΑΠΟΕΛ ήταν 10ο και μας κέρδισε 1-0 στο παλιό ΓΣΠ. Δεν υπάρχει σίγουρος νικητής. Εγώ δεν υποτίμησα ποτέ το ΑΠΟΕΛ. Φυσικά τότε ήταν διαφορετικά με τον κόσμο που γέμιζε τα γήπεδα. Πλέον η Ομόνοια πάει για το πρωτάθλημα και το ΑΠΟΕΛ για την εξάδα. Θα έχει μεγάλη σημασία το παιχνίδι”

Από kerkida.net