Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Κανάρης για Νίκο Χαραλάμπους: «Επειδή ξέραμε το περιμέναμε… μαζί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και...

Κανάρης για Νίκο Χαραλάμπους: «Επειδή ξέραμε το περιμέναμε… μαζί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και φίλοι»


Ο πρώτος σε συμμετοχές ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Ομόνοιας και μια από τις μεγαλύτερες μορφές του «τριφυλλιού» ο Ανδρέας Κανάρης μίλησε για τον ποδοσφαιριστή και άνθρωπο, Νίκο Χαραλάμπους. Χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ηγέτη εντός και εκτός γηπέδου και σημείωσε πως το προσωνύμιο «το 10 το καλό» μόνο τυχαία δεν τον συνόδευε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Επειδή γνωρίζαμε την κατάσταση της υγείας του το περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή, ήταν μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ήμασταν μαζί στην Ομόνοια αλλά και μετά παραμείναμε φίλοι. Περνούσαμε περισσότερη ώρα σαν συμπαίκτες παρά με άτομα των οικογενειών μας. Ήταν ένας ηγέτης, είχε προσωπικότητα, ενέπνεε εμπιστοσύνη σαν αρχηγός. Δεν είναι τυχαίο όταν αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον όμιλο των παλαίμαχών, ομόφωνα όλοι είχαμε προτείνει και αποδεχθεί το Νίκο σαν πρόεδρο.

Πως ήταν ο Νίκος ως ποδοσφαιριστής: «Ήταν το δέκα το καλό. Ήταν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ομόνοια και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Για να τον αποκαλείς το “δέκα το καλό”, αντιλαμβάνεσαι. Ήταν ψύχραιμος αθλητής, χωρίς ποτέ να δημιουργεί προβλήματα».

Ποια από τα γκολ που πέτυχε θυμάσαι; «Είχε ένα συγκεκριμένο τρόπο να γέρνει το κορμί του και να πλασάρει τη μπάλα. Θυμάμαι δύο περιπτώσεις που πέτυχε τέτοια γκολ. Τη μια ήταν με τον Ολυμπιακό όταν χάναμε 2-1 και στις καθυστερήσεις ισοφάρισε. Την άλλη με τον ΑΠΟΠ χάναμε 1-0 και ο Νίκος είχε σκοράρει πάλι με τον ίδιο τρόπο το δεύτερο γκολ της ανατροπής που κάναμε. Έγερνε το κορμί του, έβαζε μια γωνία 90 μοιρών και πλάσαρε. Εντυπωσιακά γκολ που μόνο ο Νίκος μπορούσε να το κάνει. Θυμάμαι επίσης το γκολ του με την Σοβιετική Ένωση στο παλιό ΓΣΠ από τη σέντρα, σούταρε από τη μέση του γηπέδου και σκόραρε».

Ως άνθρωπος πώς ήταν ο Νίκος Χαραλάμπους: «Η συνεργασία μας ήταν άψογη, όχι μόνο σαν παίκτες αλλά και σαν φίλοι. Ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ήταν ένας καλός άνθρωπος, οικογενειάρχης και είχε άψογη συμπεριφορά».

Διετέλεσε και αντιπρόεδρος της Ομόνοιας και πρόεδρος του ομίλου Παλαιμάχων: «Διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου στη διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου. Προσπαθούσε να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ομόνοια, παρά την πίκρα που ένιωσε όταν έφυγε. Πάντοτε όμως αγαπούσε την Ομόνοια, έστω και αν πληγώθηκε κάποιες εποχές. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και γι’ αυτό έπαιρνε και φαρμακευτική αγωγή. Δυσκολευόταν να περπατήσει λόγω των προβλημάτων που είχε στα γόνατα. Μετά από μια επέμβαση που έκανε, μολύνθηκε το πρόβλημα μεγάλωσε και πάει λέγοντας. Δυστυχώς».

Από goalnews.com