Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορεία στην Ευρώπη: Ελσίνκι 1982

Πορεία στην Ευρώπη: Ελσίνκι 1982


To 1982, έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ κοντά στην πρόκριση, ωστόσο κάποιες συγκυρίες και κάποιες λανθασμένες αποφάσεις, της στέρησαν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο αντίπαλος της ομάδας μας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών εκείνη την σεζόν ήταν η Ελσίνκι της Φινλανδίας και ο πρώτος αγώνας διεξάχθηκε στο Μακάρειο στάδιο με 15 χιλιάδες πράσινους οπαδούς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ με τέρμα του Φίλιππου, άνοιξε το σκορ στο 45′ ενώ ο Κανάρης έκανε το 2-0 στο 87′, κάτι που έδινε στην ομάδα μας σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο ματς της Φινλανδίας, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, όντας πίσω στο σκορ από το 4′, όταν και σκόραρε ο Ράσιμους. Στο 50′, σε μια φάση όπου ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Νίκος Πατίκκης, δέχτηκε φάουλ, έγινε μια σύρραξη μεταξύ αυτού και των παιχτών της Ελσίνκι, οι οποίοι του επιτέθηκαν. Ο διαιτητής του αγώνα, έπραξε λανθασμένα, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και αφήνοντας έτσι την ομάδα μας με παίχτη λιγότερο για τα εναπομείναντα 40 λεπτά. Το γεγονός αυτό, έδωσε πλεονέκτημα στους Φινλανδούς, αφού σημείωσαν και δεύτερο γκολ στο 61′ με τον Ισμαϊλ. Το νικητήριο γκολ για την Ελσίνκι ήρθε στο 79΄με γυριστό σουτ από τον ίδιο ποδοσφαιριστή και η φινλανδική ομάδα πήρε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από την φάση του 50′.

Η εντεκάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο δεύτερο παιχνίδι της Φινλανδίας αποτελείτο από τους Πραξιτέλους, Πατίκκη, Παρασκευά, Ερωτοκρίτου, Κοντογιώργη, Τσίκκο, Μαυρή, Δημητρίου, Σεργίου, Σαββίδη και Κανάρη.