Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πέμπτη φορά με Βέλγους

Πέμπτη φορά με Βέλγους


Η ΟΜΟΝΟΙΑ κάνει αναδρομή στο Ευρωπαϊκό της παρελθόν και μας θυμίζει τις περιπτώσεις που τεθήκαμε αντιμέτωποι με ομάδες από τον Βέλγιο.

Αναλυτικά:

Οι προσεχείς αναμετρήσεις με την Άντβερμπ θα είναι η 5η φορά όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ συναντά Βελγική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης.

Η αρχή έγινε το 1980 όπου το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την Βάτερσεϊ Θορ Γκενκ για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Η ομάδα μας έχασε 1-3 στην Κύπρο και 4-0 στο Βέλγιο με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Το 1985 και αφού απέκλεισε τον Ραμπάτ Άγιαξ, η κληρωτίδα έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ για τον Β’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι «πράσινοι» έχασαν 1-3 στο Μακάρειο (το γκολ ο Κάντηλος) και 1-0 στο Κονσταντ Βάντερν Στοκ, μένοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Πέντε χρόνια αργότερα, ΟΜΟΝΟΙΑ και Άντερλεχτ αναμετρήθηκαν ξανά στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του ΟΥΕΦΑ Καπ. Tο «τριφύλλι» πάλεψε τον πρώτο αγώνα φέρνοντας 1-1 στο Μακάρειο με γκολ του Μαυροφτή, όμως το 3-0 του Βελγίου μας άφησε εκτός.

Η τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε Βελγική ομάδα χρονολογείτε το 1991, για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν αντιμετωπίσαμε την Κλαμπ Μπριζ. Οι δύο ήττες με 2-0 έδωσαν στους Βέλγους το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ αναζητεί την πρώτη επιτυχία σε βάρος Βελγικής ομάδας στις διπλές αναμετρήσεις με την Άντβερμπ.