Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πορεία στην Ευρώπη: Λίνφιλντ 1998

Πορεία στην Ευρώπη: Λίνφιλντ 1998


Ομάδα από την Βόρειο Ιρλανδία βρήκε στο ξεκίνημα της Ευρωπαϊκής της πορείας την περίοδο 1998-1999 η ΟΜΟΝΟΙΑ. Η κλήρωση έβγαλε την ομάδα μας αντίπαλο με τη Λίνφιλντ, την οποία και αποκλείσαμε με νίκη στον πρώτο αγώνα και ήττα στον επαναληπτικό που ήταν όμως ανώδυνη.

Στο Μακάρειο, στις 22/07/1998 διεξήχθη το πρώτο παιχνίδι όπου βρέθηκαν πέραν των 15 χιλιάδων θεατών. Η ομάδα μας σημείωσε εντυπωσιακή νίκη με 5-1 και εξασφάλισε στην ουσία εξασφάλισε την πρόκριση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κυρίαρχος στον αγώνα και επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της. Το γκολ όμως άργησε να έρθει καθώς στο 40′ ο Κιτάνοφ σημείωσε το 1-0 με κεφαλιά και στο 43′ ο Ράουφμαν με πέναλτι το 2-0. Στο 60′ είχαμε προσποίηση και σουτ του Κιτάνοφ και σημείωσε το 3-0, ενώ στο 64′ ο Παναγιώτου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και με δεύτερη προσπάθεια σημείωσε το 4-0. Στο 79′ ο Φέργκουσον με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 4-1 και στο 88’ με παρόμοιο τρόπο ο Κοντολεύτερος διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άντρος Χριστοφή, Κώστας Καϊάφας, Νικόλας Γεωργίου, Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Σλόμπονταν «Μπόμπαν» Κιτάνοφ (85′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Σπύρος Μαραγκός (75′ Χάρης Νικολάου), Κώστας Μαλέκκος, Ράινερ Ράουφμαν (63′ Ρόμπερτ Κότσιτς).

Στην παρουσία δύο χιλιάδων θεατών έγινε η αναμέτρηση στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ.

Μια φαινομενικά εύκολη πρόκριση, τελικά ήρθε δύσκολα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ηττήθηκε με 5-3 σε ένα παιγνίδι πολύ επιθετικό παιχνίδι. Στο 2′ ο Μαραγκός με φοβερή εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ και στο 15′ ο Κιτάνοφ απέφυγε και τον τερματοφύλακα Γκέντες και σημείωσε το 2-0. Στο 19′ η Λίνφιλντ μείωσε με σουτ του Φίνι όμως τρία λεπτά αργότερα ο Ιωακείμ με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 3-1. Από εκεί και πέρα η Λίνφιλντ ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα. Στο 34′ ο Γκόρμαν μείωσε σε 3-2 και στο 44′ το φοβερό σουτ του Μακντόναλντ από τα 35 μέτρα καρφώθηκε στα δίκτυα και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 3-3. Οι Βορειοϊρλανδοί με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος πέτυχαν 4ο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Γκόρμαν. Περίπου ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Κάμπελ έκανε το 5-3. Το 5-1 του Μακαρείου αποδείχθηκε πολύ δύσκολο να ανατραπεί και έτσι η ομάδα μας πήρε την πρόκριση για τον Β’ προκριματικό γύρο.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Άντρος Χριστοφή, Κώστας Καϊάφας, Νίκος Νικολάου, Ιωακείμ Ιωακείμ, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Σλόμπονταν «Μπόμπαν» Κιτάνοφ (86′ Λευτέρης Κοντολεύτερος), Σπύρος Μαραγκός (74′ Χάρης Νικολάου), Κώστας Μαλέκκος, Ράινερ Ράουφμαν (63′ Ρόμπερτ Κότσιτς).