Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αναδρομή στο παρελθόν: Η προηγούμενη φορά απέναντι σε ομάδα της Μολδαβίας

Αναδρομή στο παρελθόν: Η προηγούμενη φορά απέναντι σε ομάδα της Μολδαβίας


Μόλις μία φορά στο παρελθόν έχει τεθεί αντιμέτωπη ομάδα μας με ομάδα από τη Μολδαβία. Αυτή η φορά χρονολογείται πριν από 28 χρόνια όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό της ταξίδι το καλοκαίρι του 1994 απέναντι στην Τιλιγκούλ Τιράσπολ.

Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στο εθνικό στάδιο της Μολδαβίας, στην πρωτεύουσα Κισινιόφ, όπως τη λένε στα ρωσικά, ή Κίσινεφ, όπως τη λένε στα ρουμάνικα μπροστά σε 4 χιλιάδες θεατές. Ο Γκοκριτσιάνι πέτυχε το γκολ που έκρινε και τον αγώνα, βάζοντας γερές βάσεις για την πρόκριση. Ο σκόρερ δυστυχώς στάθηκε άτυχος αφού στο 24′ τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον πρώτο αγώνα: Ανδρέας Χαρίτου, Κώστας Κωνσταντίνου, Χρύσανθος Χρυσάνθου, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Γιώργος Χριστοδούλου, Ευαγόρας Χριστοφή, Γκότσια Γκόκριτσιάνι (24′ Νταβίντ Κιζιλασβίλι), Γιώργος Σαββίδης, Νεντίμ Τούτις (55′ Κώστας Καϊάφας), Κώστας Μαλέκκος.

Με 18 χιλιάδες οπαδούς στις κερκίδες του Μακαρείου η ΟΜΟΝΟΙΑ απλά δεν μπορούσε να χάσει αυτή την πρόκριση. Οι «πράσινοι» νίκησαν με 3-1 και πέρασαν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Στο 6′ ο Κάντηλος με πέναλτι έκανε το 1-0 και στο 45′ ο Τούτιτς σημείωσε το 2-0 για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Τιρασπόλ μπήκε αποφασισμένη και στο 50′ ο Μπελούς μείωσε σε 2-1. Το τελικό 3-1 σημείωσε ο Σαββίδης στο 89′.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στον δεύτερο αγώνα, στην Κύπρο, η Τιλιγκούλ έφερε μόνο ένα σετ στολές, που ήταν ιδίου χρώματος με της Ομόνοιας. Τελικά, για να αγωνιστεί και να μην μηδενιστεί, της έδωσε η Ομόνοια τις δικές της πράσινες-άσπρες ριγέ για να μπορέσει να παίξει, με τη σύμφωνη γνώμη παρατηρητών-διαιτητών.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον επαναληπτικό: Χρίστος Χρίστου, Γιάννος Καλοθέου, Γιώργος Χριστοδούλου, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευαγόρας Χριστοφή, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος», Γιώργος Σαββίδης, Κώστας Καϊάφας, Νεντίμ Τούτις (70′ Νταβίντ Κιζιλασβίλι), Κώστας Μαλέκκος (30′ Πανίκος Ξιούρουππας).