Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Φωτογραφικό άλμπουμ: Πάλεψε μέχρι τέλους για δύο τίτλους

Φωτογραφικό άλμπουμ: Πάλεψε μέχρι τέλους για δύο τίτλους


Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο βλέπουμε τον Αντωνάκη Γρηγορίου να επιχειρεί το σουτ και τον τερματοφύλακα της ΕΠΑ, Αλκιβιάδη, να αποκρούει, ενώ πίσω διακρίνεται και ο Δρόσος Καλοθέου.

Η φωτογραφία μας ταξιδεύει στη σεζόν 1968-69, κατά την οποία η ΟΜΟΝΟΙΑ απώλεσε το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, στις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις το «τριφύλλι» και οι «μαυροπράσινοι» εξήλθαν ισόπαλοι 1-1, στοιχείο ενδεικτικό της απόλυτης ισορροπίας που είχαν.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε 12 νίκες, έφερε έξι ισοπαλίες και έχασε 4 φορές, με συντελεστή τερμάτων 41-18. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είχαν ξεκινήσει το πρωτάθλημα με δύο ήττες σε τρεις αγώνες, ωστόσο κατάφεραν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι Κώστας Παναγιώτου, Χριστάκης Αδάμου, Κώστας Κάττος, Σωτήρης Καϊάφας και Άντρος Χαραλάμπους, ενώ στην πρώτη θέση των σκόρερ για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν τρεις παίκτες, οι Σωτήρης Καϊάφας, Άντρος Χαραλάμπους και Μελής Άσπρου που σκόραραν από οκτώ φορές.

Ακόμη και στο θεσμό του κυπέλλου η ΟΜΟΝΟΙΑ έφτασε μέχρι τέλους, ωστόσο στον τελικό δέχτηκε την ήττα με 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ. Στα παιχνίδια του θεσμού αυτού το «τριφύλλι» είχε στερηθεί των υπηρεσιών του Σωτήρη Καϊάφα, ο οποίος λόγω τραυματισμού είχε μείνει εκτός ομάδας.