Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Αναδρομή στο μακρινό 1987 και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Στεάουα

Αναδρομή στο μακρινό 1987 και τους Ευρωπαϊκούς αγώνες με τη Στεάουα


Μετά την πρόκριση επί της Σάμροκ, αντίπαλος στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ήταν η Στεάουα Βουκουρεστίου.

Στο Βουκουρέστι ταξίδεψε για τον πρώτο αγώνα κόντρα στη Στεάουα η ΟΜΟΝΟΑ. Μπροστά σε 30 χιλιάδες θεατές διεξήχθη η αναμέτρηση.

Η Στεάουα προηγήθηκε στο 14′ με πέναλτι του Χάτζι. Ο Ξιούρουππας, όμως, πάγωσε το γήπεδο όταν ισοφάρισε στο 38′ ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο 40′ η ΟΜΟΝΟΙΑ ζήτησε πέναλτι αλλά δεν της δόθηκε και στο 43′ ο Γιόβαν έκανε το 2-1, αφού εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιξε πιο αμυντικά αλλά στο 68′ ο Χάτζι με ένα ξαφνικό σουτ σημείωσε 3-1.

Αγωνίστηκαν οι: Ανδρέας Χαρίτου, Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής» (80′ Γιάννος Καλοθέου), Ευαγόρας Χριστοφή, Γιώργος Χριστοδούλου, Σωτήρης Τσίκκος, Στέφαν Λαχτσίεφ, Κώστας Πέτσας, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Ανδρέας Ανδρέου «Κάντηλος» (85′ Κούλλης Ιακώβου), Σπάς Τζεβίζοφ, Πανίκος Ξιούρουππας.

Δύο εβδομάδες μετά την ήττα στο Βουκουρέστι, η ΟΜΟΝΟΙΑ φιλοξένησε τη Στεάουα στο Μακάρειο. Κόπηκαν 16 χιλιάδες εισιτήρια από τους φίλους της ομάδας μας.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε μουδιασμένα και με πολύ άγχος, με αποτέλεσμα η Στεάουα να κινείται καλύτερα και νωρίς ν’ ανοίξει το σκορ στο 8′ με αυτογκόλ του Ευαγόρα Χριστοφή, όταν προσπάθησε να απομακρύνει σέντρα του Λάκατους. Στο 35′, μια βαθιά μπαλιά του Στόικα βρήκε τον Λάκατους από τα δεξιά. Ο Τσίκκος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και ο Ρουμάνος διεθνής μπήκε με δυναμη στην περιοχή και με σουτ-βολίδα σημείωσε το τελικό 2-0.

Η σύνθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ: Ανδρέας Χαρίτου, Κούλλης Ιακώβου, Ευαγόρας Χριστοφή, Γιώργος Χριστοδούλου (46′ Ανδρέας Γιατρού), Σωτήρης Τσίκκος, Γιάννος Καλοθέου, Στέφαν Λαχτσίεφ, Ανδρέας Ανδρέου «Σάκης», Χριστάκης Ομήρου «Μαυρής» (73′ Φίλιππος Δημητρίου), Σπάς Τζεβίζοφ, Πανίκος Ξιούρουππας.