Home ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Λεμονής: «Ιδιαίτερες οι στιγμές που έζησα στην ΟΜΟΝΟΙΑ… ο τίτλος το 2021...

Λεμονής: «Ιδιαίτερες οι στιγμές που έζησα στην ΟΜΟΝΟΙΑ… ο τίτλος το 2021 απελευθέρωσε την ομάδα»


Mίνι συνέντευξη στην ιστοσελίδα alphanews.live παραχώρησε ο πρώην προπονητής μας Τάκης Λεμονής,

Που σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο; «Αυτή την περίοδο είμαι στην Αθήνα, είχα κάνει κάποιες συζητήσεις με ομάδες στο εξωτερικό κυρίως, περιμένουμε, θα δούμε».

Στο πέρασμα σας από την Ομόνοια πανηγυρίσατε δύο τίτλους, πως ήταν αυτή η περίοδος της καριέρας σας;  «Πολύ ιδιαίτερες οι στιγμές που έζησα στην Ομόνοια. Υπήρχε τεράστια πίεση για το πρωτάθλημα. Είχε πολλά χρόνια η ομάδα να πανηγυρίσει τον τίτλο πριν το 2010. Το Super Cup είναι πιο πολύ για τους προπονητές. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου».

Τι σημαίνει για έναν προπονητή το Super Cup κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας; Φιλικό ή μια κούπα;  «Για εμένα θα έπρεπε να γίνεται σε άλλη χρονική περίοδο. Είναι καθαρά παιχνίδι προετοιμασίας και οι ομάδες δεν είναι σε καμία περίπτωση στον απόλυτο βαθμό έτοιμες. Τα ρόστερ δεν είναι συμπληρωμένα. Είναι ένας τιμητικός τίτλος όμως θα έπρεπε να γίνεται σε διαφορετική περίοδο για να είναι οι ομάδες πραγματικά οι ομάδες που θα διανύσουν όλη τη σεζόν».

Θεωρείται πως επηρέασε το παιχνίδι του Super Cup την ευρωπαϊκή σας πορεία εκείνη τη σεζόν, με τον αποκλεισμό από τη Μέταλιστ; «Καθόλου, ίσα ίσα ήταν ένα πολύ δυνατό ματς. Αυτό ενόψει των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ήταν θετικό. Δε νομίζω ότι το ματς με τους Ουκρανούς κρίθηκε σε κάτι τέτοιο. Κρίθηκε στο γεγονός πως ενώ καταφέραμε να προηγηθούμε δε μπορέσαμε να τελειώσουμε την πρόκριση. Ήταν πολύ δύσκολη και στενάχωρη στιγμή γιατί το αξίζαμε να περάσουμε».

Παρακολουθείτε το κυπριακό πρωτάθλημα; «Παρακολουθώ αρκετά το κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτό που συμβαίνει τώρα με τις “νέες” μεγάλες ομάδες αν το συζητούσαμε προ δεκαετίας θα ήταν αδιανόητο και θα μας βγάζαν “τρελούς”».

Πως είδατε τη βελτίωση της Ομόνοιας και την είσοδο σε ευρωπαϊκούς ομίλους: «Μετά από την πορεία που είχαμε μαζί, έκανε 11 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Για την Ομόνοια είναι πολύ δύσκολο αυτό πως θα το διαχειριστεί. Ο τίτλος του πρωταθλήματος το 2021 απελευθέρωσε την ομάδα και γίνανε αρκετά καλές κινήσεις, αλλά πρέπει να είναι σε μια διαρκή βελτίωση για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό που έρχεται. Είναι πολλές οι ομάδες που ξεκινάνε πλέον με στόχο τον τίτλο».