Home DON'T MISS O γηραιότερος Ultra του κόσμου!

O γηραιότερος Ultra του κόσμου!

cicio


Είναι 90 χρονών. Ακολουθεί τη Φότζια από το 1937. Και στα γεράματα παραμένει ένας γνήσιος Ultra! Δείτε την ιστορία του αιώνιου τιφόζο!

Ξεκίνησε το 1937, με μια μηχανή. Έκανε 54 χιλιόμετρα κλέβοντας το δίκυκλο του θείου του και είδε για πρώτη φορά τη Φότζια. Από τότε ο έρωτας ρίζωσε για τα καλά. Ο Νόνο Τσίτσιο έγινε ένας αυθεντικός Ultra, δεν έβγαλε ποτέ από την καρδιά του τους «διαβολάκους». Ούτε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στάλθηκε στη Βόρειο Αφρική. Ούτε όταν τον συνέλαβαν οι Άγγλοι και γλίτωσε την εκτέλεση κουνώντας μια βρετανική σημαία. Ούτε όταν τον έστειλαν φυλακή στη Σκωτία. Άλλωστε, όπως τονίζει «μου φέρθηκαν καλύτερα από ότι η ιταλική κυβέρνηση σήμερα».

«Είμαι πρόθυμος να κάνω τα πάντα για την ομάδα μου. Ποτέ δεν τα παρατάω και πάντα βρίσκω τρόπο να τους υποστηρίξω. Το ποδόσφαιρο είναι ο τρόπος για να βλέπω τη χώρα μου. Αν δεν υπήρχε αυτό το πάθος, δεν θα είχα ποτέ τις εμπειρίες από τόσα απίθανα μέρη». Ο 90χρονος έγινε θέμα από το δίκτυο Copa 90, το video του οποίου μπορείτε να δείτε στο τέλος του κειμένου.

Τριγυρνά όλη την Ιταλία με ένα πανό που γράφει «Ειρήνη μεταξύ των Ultras». Κουβαλάει μια σπάνια οπαδική κουλτούρα. «Δεν πανηγυρίζω όταν είμαι εκτός έδρας, θαυμάζω τους αντίπαλους οπαδούς και κυματίζω τη σημαία μου ώστε να αφήσω τα παιδιά να καταλάβουν ότι είμαι από τη Φότζια. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου». Σε μια χώρα που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από τον χουλιγκανισμό, ο Τσίτσιο δίνει το δικό του παράδειγμα, έχοντας εξελιχθεί σε πραγματική καλτ φιγούρα των κερκίδων!

Πηγή: Gazzetta.gr