Home DON'T MISS Η εκπληκτική απάντηση του Σαν Μαρίνο στον Τόμας Μίλερ

Η εκπληκτική απάντηση του Σαν Μαρίνο στον Τόμας Μίλερ

 


Μια εκπληκτική απάντηση στον Τόμας Μίλερ έδωσε η Εθνική του Σαν Μαρίνο. Ο Γερμανός διεθνής ανέφερε μετά την νικηφόρα με σκορ 8-0 αναμέτρηση κόντρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του μικρού αυτού κρατιδίου πως δεν έχει νόημα να παίζει εναντίον τέτοιων ομάδων. Η αντίδραση ήρθε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Εθνικής του Σαν Μαρίνο, Άλαν Γκασπερόνι, που μέσα σε λίγα σημεία εξήγησε τη σημασία του να υπάρχει η ομάδα του.

Ξεκινώντας από την αρχή της ιστορίας, ο Μίλερ είχε πει:
«Παιχνίδια όπως αυτό με το Σαν Μαρίνο δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτών των παιχνιδιών, ειδικά όταν έχουμε τόσο πολυάσχολο πρόγραμμα στη σεζόν. Καταλαβαίνω πως γι’ αυτούς είναι σημαντικό να παίζουν κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αλλά επίσης πρέπει να υπερασπιστούμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Ακριβώς για το λόγο αυτό, αναρωτιέμαι, εάν αυτά δεν είναι παιχνίδια που οδηγούν σε περιττό κίνδυνο».

Η απάντηση από πλευράς Σαν Μαρίνο ήρθε σχετικά άμεσα και είναι αποστομωτική. Διαβάστε την:
«Έχεις δίκαιο. Αυτά τα παιχνίδια όπως της Παρασκευής δεν είναι τίποτα. Για σένα. Από την άλλη πλευρά, αγαπητέ Τόμας, εσύ δεν χρειάζεται να έρθεις στο Σαν Μαρίνο για σχεδόν τίποτα σε ένα Σαββατοκύριακο που υπάρχει διακοπή στη Μπουντεσλίγκα, θα μπορούσες να το περάσεις με τη σύζυγο σου στον καναπέ του πολυτελούς σπιτιού σου ή δεν ξέρω, να συμμετέχεις σε ορισμένες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από χορηγούς και να βάλεις αρκετές χιλιάδες ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Σε πιστεύω, αλλά επέτρεψε μου να σου παραθέσω γιατί πιστεύω ότι το παιχνίδι ανάμεσα σε Σαν Μαρίνο και Γερμανία ήταν πολύ χρήσιμο και έστω προσπάθησε να το σκεφτείς:

  1. Ήταν χρήσιμο για να δεις πως δεν μπορείς να σκοράρεις ακόμη και κόντρα σε τέτοιες μικρές ομάδες όπως η δική μας. Και μην μου πεις πως δεν εκνευρίστηκες όταν ο Σιμοντσίνι (τερματοφύλακας της ομάδας) σου στέρησε το γκολ.
  2. Ήταν χρήσιμο για να γίνει ξεκάθαρο στους μάνατζερς (ακόμη και στον Μπεκενμπάουερ και τον Ρουμενίγκε) πως το ποδόσφαιρο δεν ανήκει σε αυτούς αλλά σε όλους αυτούς που το αγαπούν, ανάμεσα σε αυτούς, σου αρέσει ή όχι, συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς.
  3. Ήταν χρήσιμο για να υπενθυμίσει στους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη πως υπάρχουν ακόμη άτομα που ακολουθούν τα όνειρα τους και όχι τους κανόνες σας.
  4. Ήταν χρήσιμο για να επιβεβαιώσει πως εσείς οι Γερμανοί δεν θα αλλάξετε ποτέ και πως η ιστορία σας έχει διδάξει ότι ο “εκφοβισμός” δεν είναι πάντα εγγύηση για τη νίκη.
  5. Ήταν χρήσιμο για να δουν οι 200 του Σαν Μαρίνο που παίζουν το παιχνίδι πως για οποιοδήποτε λόγο οι προπονητές τους ζητήσουν να δουλέψουν πιο σκληρά πρέπει να το κάνουν. Ποιος ξέρει, μπορεί μια μέρα όλες οι θυσίες τους δεν ξεπληρωθούν από ένα παιχνίδι απέναντι στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.
  6. Ήταν χρήσιμο στην ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) για να μαζέψει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που πέραν όσα θα πληρώσει για τον κόπο σας, θα βοηθήσει στο να φτιαχτούν γήπεδα για τα παιδιά της χώρας σας, όπως επίσης και να γίνουν τα γήπεδα πιο ασφαλή. Η ομοσπονδία μας, θα σου πω ένα μυστικό, κτίζει ένα νέο γήπεδο σε ένα απομακρυσμένο μέρος. Με το μισθό σου μπορείς να το κτίσεις μόνος σε έξι μήνες, εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα από το παιχνίδι με απέναντι στην ομάδα σας. Όχι κι άσχημα έτσι;
  7. Ήταν χρήσιμο για μια χώρα που είναι μεγάλη όσο ένα γήπεδο σας στο Μόναχο να πάρει δημοσιότητα στο διεθνή Τύπο για ένα καλό λόγο, γιατί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας πάντα είναι καλός λόγος.
  8. Ήταν χρήσιμο στο φίλο σας τον Γκνάμπρι να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα της Εθνικής ομάδας και να σκοράρει τρία γκολ.
  9. Έκανε μερικούς ανθρώπους του Σαν Μαρίνο λίγο χαρούμενος και να θυμούνται πως έχουμε μια πραγματική Εθνική ομάδα.
  10. Ήταν χρήσιμο για να με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι ακόμη κι αν φοράς την πιο όμορφη εμφάνιση της Adidas, από κάτω πάντα θα είσαι αυτοί που βάζουν άσπρες κάλτσες με σανδάλια.

Με αγάπη, ο Άλαν».