Home TOP NEWS Match Report: Νίκη οξυγόνο

Match Report: Νίκη οξυγόνο

Μια κυνική ΟΜΟΝΟΙΑ, κατάφερε να καταβάλει την αντίσταση της ΑΕΛ, κερδίζοντας με 1-0. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δυο ομάδες να προσέχουν πολύ τα μετόπισθεν και να βάζουν μπόλικη δύναμη. Χρυσός σκόρερ ο Λεάντρο Γκονζάλες.


Α’ ημίχρονο

Το πρώτο μισάωρο ήταν αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να είναι νευρικές και να μην φτιάχνουν ευκαιρίες. Αποτέλεσμα τούτου ήταν να δούμε μπόλικες φιλονικίες και ένταση, αλλά καθόλου τελικές προσπάθειες. Δυο σέντρες του Αντώνια που έφυγαν λίγο πάνω από το κεφάλι του Ντάρμπισαϊαρ, ένα κακό σουτ του Μαργκάσα στη κίνηση και ένα μακρινό σουτ του Μέσκα στα χέρια του Φελτχούιζεν ήταν ότι είχαν να επιδείξουν οι δυο ομάδες που πλησίαζε σε τελική.

Η μόνη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 40′ και αυτή ήταν ημιτελής. Ο Μαργκάσα εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από αριστερά, 3 παίκτες μας ήταν μόνοι στην καρδιά της άμυνας, ο Κατελάρης όμως άγγιξε ελαφρώς τη μπάλα και εμπόδισε ουσιαστικά τον Γουίλιαμ από το να σκοράρει.

Β’ ημίχρονο

Όσες μεγάλες φάσεις δεν είδαμε στο α’ μέρος τις είδαμε σε δέκα λεπτά του δεύτερου. Πρώτα μια κεφαλιά του Κανού στο 49′ αποκρούστηκε εύκολα. Στο 51′ ο ίδιος παίκτης εντελώς μόνος πλάσαρε άψυχα και έχασε τεράστια ευκαιρία. Η ΑΕΛ απάντησε στο 55′ με δικό της τετ α τετ, με το Μέσκα μόνο να πλασάρει στο δοκάρι. Ο αντίπαλος έκανε νέα φάση δυο λεπτά μετά με σουτ του Αλνταΐρ άουτ. Και ο Κανού είδε νέα κεφαλιά του στο 59′, να αποκρούεται από τον Βοζίνια.

Στο 71′ ήταν σειρά του Τζαΐλσον να απειλήσει, το σουτ του όμως έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα όμως το σκορ έμελλε να ανοίξει. Ο Άλεξ Σοάρες κέρδισε κάποια μέτρα έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Λεάντρο Γκονζάλες στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε με κεφαλιά ψαράκι κάνοντας το 1-0.

Από το σημείο αυτό και μετά η ΟΜΟΝΟΙΑ διαχειριζόταν με άνεση το υπέρ της σκορ. Μέχρι το 88′ όμως αφού στο λεπτό αυτό η ΑΕΛ έκανε δυο ευκαιρίες, η μια τεράστια. Μετά από κάθετη, ο Φαμπρίτσιο έκανε κακή εκτίμηση, ο Αλνταΐρ βγήκε μόνος, ο Φελτχούιζεν όμως απέκρουσε το τετ α τετ σε κόρνερ. Στην εκτέλεση, ήρθε σουτ για την ΑΕΛ, που ο Ολλανδός απέκρουσε εκ νέου σε κόρνερ.

Η τελευταία φάση στον αγώνα ανήκε στον σκόρερ Λεάντρο Γκονζάλες. Ο Αργεντίνος στον αιφνιδιασμό στο 90+4 έκανε πλάσα, είδε το Βοζίνια όμως να αποκρούει. Τελικό σκορ, 1-0.

Συμπερασματικά

Το ζητούμενο το πήραμε, ενώ κρατήσαμε και το μηδέν παθητικό. Η νίκη είναι πραγματικό οξυγόνο, χρειάζεται πλέον να κτίσουμε σε αυτήν. Κυνικός ο Πάμπος Χριστοδούλου που προσέγγισε το παιχνίδι πολύ διαφορετικά από προηγούμενα, πήρε όμως αυτό που ήθελε.