Home TOP NEWS Ακιντόλα: Το ενδιαφέρον των Μπάγερν-Ντόρτμουντ και οι «γεμάτοι» δανεισμοί

Ακιντόλα: Το ενδιαφέρον των Μπάγερν-Ντόρτμουντ και οι «γεμάτοι» δανεισμοί


Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, ο Νταβίντ Ακιντόλα είναι ο εκλεκτός της ομάδας προγραμματισμού για τη θέση του ακραίου επιθετικού στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο 24χρονος Νιγηριανός αναμένεται αύριο Πέμπτη στην Κύπρο για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του στην ομάδα μας και να τεθεί στη διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ.

Πιο κάτω σας παραθέτουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για το νέο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας.

Το «who is who»:

Ο Μπαμπαμπίτζε Νταβίντ Ακιντόλα (πλήρες όνομα) γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1996 στη Νιγηρία. Άρχισε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες της Νιγηριανής Εμπεντέϊ.

Τον Νοέμβριο του 2014 αποκτήθηκε από την Δανέζικη Μίντιλαντ, η οποία έχει τα δικαιώματα του παίκτη μέχρι σήμερα. Τη σεζόν 2014-15 έπαιζε με την δεύτερη ομάδα της Μίντιλαντ, κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο, ενώ σκόραρε και 9 τέρματα. Ακολούθως ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να βρει χρόνο συμμετοχής λόγω και του νεαρού της ηλικίας του.

Αποφασίστηκε όπως δοθεί δανεικός τον Ιανουάριο του 2016 στην Θιστέδ, ομάδα της Δανίας, μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο ένα εξάμηνο που έμεινε στη Θιστέδ, ο Ακιντόλα αγωνίστηκε μόλις τρεις φορές όμως κατάφερε να πετύχει 5 τέρματα.

Τον Μάρτιο του 2017 δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στη Νορβηγική Jerv. Εκεί ο Ακιντόλα είχε μια «γεμάτη» παρουσία, όπου κατέγραψε 25 συμμετοχές και 8 γκολ. Η πολύ καλή του παρουσία, έφερε και το ενδιαφέρον της Χαουγκεσούντ, η οποία τον πήρε κι αυτή με τη μορφή δανεισμού από την Μίντιλαντ, τον Φεβρουάριο του 2018. Στη Χαουγκεσούντ είχε επίσης μια πολύ καλή σεζόν, αφού αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια και σκόραρε 9 τέρματα.

Ένα χρόνο μετά, ήταν η σειρά της Ρόζενμποργκ να ενδιαφερθεί για τον Ακιντόλα. Τον Φεβρουάριο του 2019 η Νορβηγική ομάδα τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Μίντιλαντ. Στη Ρόζενμποργκ έμεινε μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, καταγράφοντας 21 συμμετοχές και 5 γκολ. Αγωνίστηκε και σε τρία παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα σε Αϊνχτόφεν, Σπόρτινγκ και Λασκ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βγήκε πληροφόρηση ότι για τον Ακιντόλα ενδιαφέρονται οι Γερμανικές Μπάγερν και Ντόρμουντ. Η Ντόρμουντ μάλιστα τον παρακολούθησε αρκετές φορές από κοντά. Αμφότερες οι δύο ομάδες, πιστεύουν ότι επειδή ο Νιγηριανός βρίσκεται σε αναπτυξιακό στάδιο μπορεί να εξελιχθεί σε ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης. Δείτε εδώ το εν λόγω άρθρο.

Κάποια highlights από την καριέρα του:

Αποτέλεσμα εικόνας για Babajide David Akintola midtjylland

Αποτέλεσμα εικόνας για Babajide David Akintola

Αποτέλεσμα εικόνας για Babajide David Akintola thisted

Αποτέλεσμα εικόνας για Babajide David Akintola

Αποτέλεσμα εικόνας για babajide david akintola rosenborg

Αποτέλεσμα εικόνας για Babajide David Akintola thisted