Home TOP NEWS Ο νέος Άγιαξ με την… υπογραφή Μπεργκ!

Ο νέος Άγιαξ με την… υπογραφή Μπεργκ!


Είναι γεγονός ότι ο τεχνικός της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ αρκετές φορές κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, απέσπασε τα εύσημα για το κοουτσάρισμα του στην ΟΜΟΝΟΙΑ, όμως υπήρχαν και φορές που δέχθηκε σωρεία κριτικών για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιεί νωρίς τις αλλαγές του ή και καθόλου.

Μπορεί ο Νορβηγός κόουτς το μόνο του «ψεγάδι» ίσως να είναι μόνο αυτό με τις αλλαγές που αναφέραμε στον πρόλογο μας, ωστόσο στο ένα αρνητικό (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) υπάρχουν άλλα τόσα θετικά στα οποία μπορούμε να μιλήσουμε για τον Σκανδιναβό προπονητή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ένα από τα θετικά του Χένινγκ Μπεργκ που πραγματικά του βγάζουμε και το καπέλο είναι για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα νεαρά παιδιά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και για το γεγονός ότι δεν «κωλώνει» σε καμία περίπτωση στο να τα ρίχνει στο παιχνίδι κι όταν η μπάλα «καίει».

Ο Μπεργκ ήδη έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης εδώ και καιρό στον Ανδρόνικο Κακουλή (18ετών), ενώ από την περασμένη Τετάρτη (19/2) είδαμε να μπαίνει δειλά – δειλά στις επιλογές του κόουτς της ομάδας μας και ο Λόιζος Λοίζου (16ετών), ενώ στο ματς με την ΕΝΠ αγωνίστηκε έστω και για λίγο και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους (17ετών) και μέσα σε αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Μαρίνο Τζιωνή (18ετών) που είχε συμμετοχές και σε προηγούμενες σεζόν.

Τα προηγούμενα χρόνια οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ήταν στον πάγκο απλά για να συμπληρώνουν την 18άδα ή την 20άδα της ομάδας μας, όμως αυτό δεν ισχύει την φετινή σεζόν, καθώς βλέπουμε αυτά τα παιδιά να είναι στην αποστολή αλλά να παίρνουν παράλληλα έστω και λίγο χρόνο λεπτά συμμετοχής.

Πάντως αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι μικροί που αγωνίζονται στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπαίνουν στον αγωνιστικό και να μοιάζουν σαν τα ψάρια έξω από το νερό, αντιθέτως δείχνουν να έχουν ρόλο και παρά το νεαρό της ηλικίας τους αγωνίζονται όπως θα αγωνιζόταν ένας ποδοσφαιριστής που κουβαλάει εμπειρίες για χρόνια στα πόδια του.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ την φετινή σεζόν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού διεκδικεί τόσο το πρωτάθλημα, όσο  και το κύπελλο με την πίεση να είναι τεράστια και υπό κανονικές συνθήκες οι μικροί που παίζουν σε μια τέτοια ομάδα και δεν κουβαλούν εμπειρίες, σε άλλη περίπτωση θα έδειχναν αγχωμένοι και πελαγωμένοι, ωστόσο αυτό δεν ισχύει στους «πράσινους» με τα ταλέντα τους να ξέρουν τι θέλουν και τι ζητούν μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Όλα τα πια πάνω σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαία και ούτε συγκυρίες. Για την εικόνα που βλέπουμε από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα μας πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό ο Χένινγκ Μπεργκ για την σωστή προετοιμασία που κάνει σε όλους τους παίκτες.

Τέλος να πούμε ότι όλο αυτό φανερώνει την σωστή δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στις προπονήσεις και στα τμήματα υποδομής των ακαδημιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τώρα συνεχίζεται στις προπονήσεις της εβδομάδας στο “Ηλίας Πούλλος”, υπό την καθοδήγηση του Χένινγκ Μπεργκ.

Πάντως με τα όσα βλέπουμε από τον Μπεργκ, δηλαδή αυτό που προσπαθεί να ταιριάξει στον αγωνιστικό χώρο την εμπειρία και το ταλέντο μας κάνει να σχηματίζουμε την εντύπωση ότι προσπαθεί να φτιάξει το νέο Άγιαξ της Κύπρου και επίσης μια ομάδα που σε λίγα χρόνια θα έχει παρόν και μέλλον σε όλες τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και θα στηρίζεται και στα δικά της βλαστάρια.