Home TOP NEWS Χένινγκ Μπεργκ, ο 5ος Σκανδιναβός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Χένινγκ Μπεργκ, ο 5ος Σκανδιναβός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Ο προπονητής της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ, είναι ο πέμπτος Σκανδιναβός που φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος από το 1948 μέχρι σήμερα, καθώς στη σχέση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τις Σκανδιναβικές χώρες καταγράφεται παρουσία δύο προπονητών και τριών ποδοσφαιριστών.

Η αρχή έγινε με τον Άντερς Νίλσεν, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ με τη μορφή δανεισμού το 2001. Ο Δανός μεσοεπιθετικός ήρθε για πέντε μήνες στην ομάδα μας, αγωνίστηκε 10 φορές, πέτυχε 2 γκολ και βοήθησε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι του 2016 προσλήφθηκε στη θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ. Ο Δανός παρέμεινε στην ΟΜΟΝΟΙΑ μέχρι το 2018, ενώ παράλληλα εργάστηκε και δύο φορές ως υπηρεσιακός τεχνικός στην πρώτη ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2017 η ομάδα μας απέκτησε Κάρι Άρνασον. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε παραστάσεις από ψηλό επίπεδο, καθώς αγωνιζόταν ως βασικός με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο EURO 2016. Φάνηκε άτυχος καθώς αντιμετώπισε σοβαρό τραυματισμό, έτσι μέτρησε οκτώ συμμετοχές με το τριφύλλι στο στήθος και σημείωσε δύο τέρματα.

Στα μέσα της σεζόν 2017-18 η ομάδα μας απέκτησε τον Σουηδό τερματοφύλακα, Τζον Αλβμπόγκε, ο οποίος επίσης στάθηκε άτυχος με το «καλημέρα» της παρουσίας του. Στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα απέναντι στην Ανόρθωση αγωνίστηκε μόλις 37 λεπτά, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Αυτή ήταν και η μοναδική του συμμετοχή στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Τέλος, το περασμένο καλοκαίρι η ΟΜΟΝΟΙΑ προσέλαβε στη θέση του προπονητή τον Χένινγκ Μπεργκ. Με τον Νορβηγό κόουτς, που διαθέτει πολλές εμπειρίες τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής, το «τριφύλλι» καταγράφει θετική πορεία καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Από ιστοσελίδα ΟΜΟΝΟΙΑΣ