Home TOP NEWS Εκ του κατά Λάρκου… αγίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα

Εκ του κατά Λάρκου… αγίου ευαγγελίου το ανάγνωσμα


Παρακολούθησα με ενδιαφέρον την χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αθλητικού διευθυντή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ  κ. Νεόφυτου Λάρκου.

Δεν θα ασχοληθώ με τα πιασάρικα της υπόθεσης και αυτά τα οποία δημιουργούν τίτλους και πρωτοσέλιδα.

Εξάλλου τα μεταγραφικά και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς θα κριθούν στο γήπεδο.

Άστε που με τα όσα πέτυχε πέρσι μας χάλασε την φάση και την χαρά της μεταγραφικής περιόδου. Γιατί ότι και να λέμε άλλο 15 και άλλο 3-4 μεταγραφές. Απίστευτο πλήγμα για τους ειδικούς μεταγραφολόγους.

Προσωπικά με ενδιέφερε να δω για ακόμη μια φορά τον τρόπο σκέψης του και το πως ο ίδιος θέλει να λειτουργήσουν τα πράγματα από δω και μπρος.

Ο Νεόφυτος είναι όντως άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας και έχει πέραν των υπολοίπων και επικοινωνιακά χαρίσματα. Αν  παρακολουθήσεις τα λεγόμενα του προσεκτικά και δεν ψάχνεις απλά ατάκες που χαϊδεύουν αυτιά, μπορείς να βγάλεις χρήσιμα  συμπεράσματα.

Παρουσιάστηκε όπως πάντα σοβαρός, μετρημένος και τεκμηριωμένος. Αφέθηκε και μίλησε για όσα ένιωθε πως ήθελε να ανοίξει τα χαρτιά του, ήταν λακωνικός σε κάποια άλλα ,και έκλεισε την πόρτα σε ερωτήσεις παγίδες. Και προς Θεού δεν εννοώ πως είχαν σκοπό οι άνθρωποι του τύπου να τον παγιδέυσουν αλλά κάποιες φορές αν σου ξεφύγει κάτι μπορεί να την πατήσεις. Και δεν την πάτησε.

Αν και το δικό του μερίδιο στην  επιτυχία είναι τεράστιο θέλησε να μοιράσει τα έυσημα σε όλους όσοι έβαλαν τον λιθαράκι τους στο κτίσιμο της νέας ΟΜΌΝΟΙΑΣ.

Με πρώτο  και καλύτερο τον πιο στενό του συνεργάτη Σίμο Ταραπουλούζη.  Είναι γνωστό ότι η συμβολή του Σίμου είναι τεράστιας σημασίας και ο Νεόφυτος το αναγνώρισε δημόσια.

Υπάρχει πλέον μια καλοκουρδισμένη μηχανή στα πέριξ της ομάδας η οποία εμπνέει πλήρη εμπιστοσύνη. Όλοι έχουν ρόλους και όλοι εργάζονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Τηρώντας το πλάνο ως ευαγγέλιο.

Αναγνώρισε όλων την προσφορά  και τόνισε πως ψηλά στους στόχους του ήταν να τους κρατήσει όλους. Κέρδισε ξανά τους συνεργάτες του με τις τοποθετήσεις του. Συνεργάτες οι οποίοι ξέρουν πως οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

Με γλώσσα απλή και κατανοητή επικοινώνησε πέραν από τους αθλητικούς συντάκτες και με τον μεγάλο κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Νεόφυτος γνωρίζει πλέον τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πολύ καλά. Γνωρίζει πως πρόκειται για  ένα περήφανο λαό, πιστό και αφοσιωμένο. Ξέρει πως αυτός ο λαός έχει πολύ φιλότιμο, αγαπά την ομάδα παθολογικά  όμως συνάμα είναι τόσο διψασμένος για  όλα αυτά που στερήθηκε την μάυρη 7ετια και δεν θέλησε να του πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν εκστόμισε ατάκες που σκορπούν ενθουσιασμό. Ξέρει πως από αυτά τα «φέτος θα είναι αλλιώς» μπουχτίσαμε. Ξέρει πως μάγκας είναι μόνο όταν η δουλειά του μιλά στο γήπεδο.

Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου γνωρίζει πολύ καλά πως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς σκληρή δουλειά και τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη. Ξέρει πως η παραμονή στην κορυφή δεν είναι εύκολη υπόθεση και πως δεν μπορεί να παρουσιαστούμε υπερόπτες από την μία στιγμή στην άλλη. Χρησιμοποίησε εύστοχα τις λέξεις νοοτροπία και ταπεινότητα.

Ξέρει πως μπορεί φέτος να είδαμε κάτι πέραν προσδοκιών, αλλά συνάμα πιστεύω πως ξέρει πολύ καλά ότι οι μεγάλοι στόχοι δεν είναι άλλοι από την καθιέρωση της βασίλισσας στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου αλλά και οι Ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Κι αυτό θα χρειαστεί ακόμα πιο πολύ κόπο και μόχθο. Ακόμη πιο σκληρή δουλειά. Γιατί επαναλαμβάνω πως στο ποδόσφαιρο η επιτυχία δεν έρχεται στην τύχη. Τα πάντα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Εν κατακλείδι θεωρώ πως αν για  κάτι μπορούμε να νιώθουμε σίγουροι πλέον είναι ότι στην ποδοσφαιρική ΟΜΟΝΟΙΑ,  πέραν από την διοικητική σταθερότητα η οποία αποτελεί εχέγγυο για τα επόμενα χρόνια, υπάρχει  θέληση και όραμα, υπάρχει στρατηγική και πλάνο. Και όλοι δουλέυουν μεθοδικά  για την υλοποίηση των στόχων.

Και αυτά είναι στοιχεία και συστατικά που ναι μπορεί να οδηγήσουν στην κορυφή και την καταξίωση.

Σε αυτή την προσπάθεια θα έχουν δίπλα τους και ένα τεράστιο λαό, περήφανο και αιώνια πιστό.

Κώστας Βασιλείου