Home TOP NEWS Αναμονή για την 17η Ιουνίου…

Αναμονή για την 17η Ιουνίου…


Πολλά είναι τα ερωτηματικά που υπάρχουν αναφορικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA. Οι διοργανώσεις του 2019/20 ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί όμως πρέπει να σχεδιαστεί το μέλλον και της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τα επικρατέστερα σενάρια για το «αύριο» του Champions και Europa League είναι δύο. Τα όσα έχουν γραφτεί για μονούς αγώνες στα προκριματικά της σεζόν 2019/20 ή ακόμη και για Final-8 ή Final-4 στις φετινές διοργανώσεις μοιάζουν εξαιρετικά απομακρυσμένα για την ώρα, με την 17η Ιουνίου να αναμένεται πως θα ρίξει «φως» σε αρκετά από τα ερωτήματα. Μέρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA.

Σενάριο Πρώτο 
Το πρώτο σενάριο που υπάρχει εδώ και καιρό, το οποίο δημοσίευσε μεταξύ άλλων και το BBC, λέει πως τα προκριματικά της σεζόν 2020/21 θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου όπως και η συνέχιση των διοργανώσεων της σεζόν 2019/20.

Μια τέτοια κίνηση πάντως δημιουργεί πολλά… πρωτότυπα-πρωτόγνωρα σενάρια. Ρέιντζερς και Γουλβς θα έχουν αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Europa League της σεζόν 2019/20 ενώ παράλληλα θα έχουν και υποχρεώσεις για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης της περιόδου 2020/21 με διάστημα λίγων ημερών.

Σενάριο Δεύτερο 
Το άλλο σενάριο που φαίνεται να… προκρίνεται από την UEFA σύμφωνα με το ESPN, είναι οι διοργανώσεις της σεζόν 2019/20 να συνεχιστούν τον Αύγουστο, με τους τελικούς να διεξάγονται στις 26 και 29 του μήνα, για Europa League και Champions League, αντίστοιχα.

Η αλλαγή εδώ σε σχέση με το δημοσίευμα του BBC αφορά στη νέα σεζόν. Ουσιαστικά το ESPN αναφέρει ότι τα προκριματικά της σεζόν 2020/21 θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο σε μία απλοποιημένη μορφή (με ότι αυτό σημαίνει), ενώ η πρεμιέρα των ομίλων στις δύο διοργανώσεις να προγραμματίζεται για το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου.

Πηγή: alphanews.live