Home TOP NEWS Μάριος Νικολάου: “Με το που πήγα στο «Ηλίας Πούλλος», ήρθαν αναμνήσεις στο...

Μάριος Νικολάου: “Με το που πήγα στο «Ηλίας Πούλλος», ήρθαν αναμνήσεις στο μυαλό μου…”


Ο Μάριος Νικολάου, o οποίος ανέλαβε την θέση του προπονητή στην ομάδα U19 της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, έκανε ραδιοφωνικές δηλώσεις στον Super Sport FM (104.0) για τη συνεργασία που αρχίζει με τους «πράσινους».

Μεταξύ άλλων ο προπονητής των U19 αναφέρθηκε στο πως έφτασε στην συμφωνία με την ΟΜΟΝΟΙΑ, για τους νεαρούς της ομάδας μας και τις ακαδημίες της, αλλά και γενικότερα για τα όσα έχει ζήσει στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία, όπως και για το ότι έγινα μέλος σε αυτή την οικογένεια. Σε ένα πόστο πολύ σημαντικό. Με το που πήγα στο «Ηλίας Πούλλος», ήρθαν αναμνήσεις στο μυαλό μου, 18 χρόνια πριν. Ήταν συγκινητικό, είδα άτομα και κόσμο που έχω να δω από τότες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες της Ομόνοιας. Θέλουν στην Ομόνοια να υπάρχει εξέλιξη στις ακαδημίες. Είδαμε και πέρσι, πως είχαν νεαρούς παίκτες στην πρώτη ομάδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό πόστο αυτό του προπονητή στην U19. Από εκεί, το επόμενο βήμα για το νέο ποδοσφαιριστή, είναι η πρώτη ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούν όλοι, για την ποδοσφαιρική τους πορεία».

Για την πρόταση της Ομόνοιας: «Πριν 10 μέρες δέχθηκα ένα τηλεφώνημα που με ρώτησαν αν με ενδιαφέρει αυτή η θέση. Σε τρεις ημέρες είχε τελειώσει η συμφωνία».

Για το ότι είναι η πρώτη του δουλειά στη προπονητική: «Ναι, μου φάνηκε λίγο περίεργο που μου είπατε ότι «είμαι προπονητής της U19 της Ομόνοιας». Πρέπει να το συνηθίσουμε».

Για το ότι σταμάτησε σχετικά νωρίς από το ποδόσφαιρο: «Την τελευταία χρονιά, ήμουν σχεδόν 35. Θα μπορούσα σίγουρα να παίξω ποδόσφαιρο, όμως ξόδεψα την τελευταία μου χρονιά στις ατομικές προπονήσεις. Είναι θέμα δουλειάς χρόνων για το πώς θα ανταπεξέλθεις. Αυτό το βλέπεις μετά τα 32-33. Οι συνθήκες, όπως ήρθαν, δεν μπόρεσα να τελειώσω όπως θα ήθελα. Εγώ έκρινα ότι θα ήταν καλό να σταματήσω. Είχα συμβόλαιο 3 χρόνων στην ΑΕΛ και με το που ολοκληρώθηκε σταμάτησε. Έγινε όπως έγινε, δεν θα βλέπω το πριν. Προσπαθώ από κάθε κατάσταση να κερδίζω».

Για τις εμπειρίες που κρατάει από το ποδόσφαιρο: «Είμαι γεμάτος από εμπειρίες και στόχους. Νομίζω ότι έχω πραγματοποιήσει αρκετά από τα όνειρά μου».

Για το αν σκεφτόταν διαφορετικά την καριέρα του: «Θα μπορούσα να τελειώσω διαφορετικά. Μπορεί να έρθει διαφορετικά όμως κάτι, παρά όπως το σχεδιάζεις. Σίγουρα θα ήθελα να τελειώσω με ένα διαφορετικό τρόπο, παρά να κάνω προπόνηση ένα χρόνο μόνος μου. Σίγουρα θα μπορούσα να είχα ακόμα κάποιους τίτλους. Το να κερδίσεις ή να χάσεις ένα τίτλο είναι στο παιχνίδι. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα, είναι το παιχνίδι με την κροτίδα το 2014 που έκρινε το πρωτάθλημα».

Για την επιστροφή του στην Ομόνοια: «Κάποια πράγματα στο «Ηλίας Πούλλος», είναι εκεί από τότε, που ήμουν στην ομάδα, 19 χρονών. Πήραμε το πρωτάθλημα τότε. Θυμήθηκα πολλά πράγματα. Κάθε φορά, σου έρχεται στο μυαλό μία ανάμνηση, που σου προσφέρει και κάτι διαφορετικό. Όταν πήγα για δύο χρόνια στην Ομόνοια, κέρδισα πολλά, παρά το ότι δεν είχα πολλές συμμετοχές. Με βοήθησαν σημαντικά και μόλις επέστρεψα, θυμήθηκα όλα όσα έζησα».

Για το πρωτάθλημα το 2002-03: «Ναι, με τον Σαβέφσκι προπονητή. Αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει για έναν νεαρό, ήμουν και 19 χρονών. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στην Ομόνοια και αυτό φαίνεται».

Για την ομάδα U19: «Θα είναι υπό παρακολούθηση. Θα κάνουν κανονικά προπονήσεις οι νεαρού και ευελπιστώ να τους προετοιμάσω για την πρώτη ομάδα, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που θα έχει. Αυτό που είδαμε φέτος στην Ομόνοια, δείχνει ότι επενδύουν σε άτομα».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους νεαρούς: «Ονόματα δεν μπορώ να σας πω ακόμη. Στο μέλλον, όταν τους γνωρίσω καλύτερα να το συζητήσουμε».

Για το ότι έχει ανέβει ο πήχης από τις ακαδημίες: «Πάντα είναι ψηλά ο πήχης. Αυτό που έγινε φέτος με τους Κακουλλή και Λοΐζου, έχουν θέσει το πήχη ακόμη πιο ψηλά. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ και τους υπόλοιπους. Παρά το ότι είναι ήδη ψηλό το επίπεδο, πάει ακόμη περισσότερο πιο πάνω. Χρειάζεται αυτή η «πίεση» γιατί δείχνει σε όλους ότι αν έχουν την δυνατότητα, θα προωθηθούν και αυτό βοηθάει και στην ψυχολογία».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με Λάρκου και Μπεργκ: «Έχουμε βγάλει κάποιο πλάνο. Δεν έχω ακόμη βρεθεί μαζί τους, αφού υπάρχουν κι άλλα άτομα που έχουν επικοινωνία. Θα έχουμε μια κοινή γραμμή πρώτης ομάδας με δεύτερης ομάδας για να ξέρουμε που πατάμε».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Ήταν πρωτοφανές αυτό που ζήσαμε. Δεν ξέρω αν ήταν σωστά που σταμάτησε το πρωτάθλημα. Οι ειδικοί ξέρουν καλύτερα. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να παιχτούν όλα τα παιχνίδια κανονικά. Αν είναι σωστό ή λάθος δεν ξέρω. Αν συνεχιζόταν όμως, ίσως να είχε άλλα προβλήματα».

Για το πότε αρχίζει η προετοιμασία: «Η U19 αρχίζει γύρω στις 20 Ιουλίου. Δεν μας έχουν ενημερώσει όμως πότε αρχίζει το πρωτάθλημα. Λογικά θα αρχίσει τον Σεπτέμβρη. Αν είναι 25 ή 10 του Σεπτέμβρη όμως, υπάρχει διαφορά, για αυτό πρέπει να ξέρουμε. Αυτά πρέπει να βγουν στην ώρα τους για να προετοιμάζονται οι ομάδες».

Για την φιλοσοφία του: «Εγώ θέλω οι παίκτες μου να νιώθουν καλά. Από το πώς θα εμφανιστούν στο γήπεδο και ποιο πλάνο θα χρησιμοποιήσω, πρέπει να τους δω πρώτα και μετά να αποφασίσω».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην U19: «Είναι U19 μεν, μπορεί να έχεις ένα παιδί 17 ετών, ένα παιδί 16 και ένα στρατιώτη δε. Πρέπει να έρθουν όλα κοντά και να βρεις τις λύσεις. Θα πρέπει να προσαρμόσεις στη φιλοσοφία σου».

Για το τι θα έλεγε στους νέους που έχουν στόχους: «Εγώ αυτό που έμαθα τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο, είναι ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται ποτέ. Στο ποδόσφαιρο δεν χωράει και δεν υπάρχει χρόνος. Έχασες το τρένο, τελείωσε. Πρέπει να δουλεύεις να πιστεύεις τον εαυτό σου. Όταν κάποιος άλλος σου λέει ότι έκανες λάθος, πρέπει να προσπαθείς, να το βρεις το λάθος και να το διορθώσεις. Ο καθένας, σε αυτό το επάγγελμα είναι υπεύθυνος του εαυτού του. Κανείς δεν σου χαρίζεται στο ποδόσφαιρο. Γιατί να σου χαριστεί αν εσύ δεν το πιστεύεις;».