Home SPORTS NEWS Όλα στον αέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ

Όλα στον αέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ


Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «ΑS», η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί φέτος η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μοναδικό δεδομένο είναι πως οι αγώνες που απομένουν θα γίνουν τον Αύγουστο, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των ομάδων στις εθνικές διοργανώσεις.

Τίποτα άλλο, σύμφωνα τουλάχιστον με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν είναι βέβαιο για το Τσάμπιονς Λιγκ και εκτιμάται ότι στις 17 Ιουνίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζονται;

-Να γίνουν κανονικά οι αγώνες όπως έχουν: αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η φάση των «16» της διοργάνωσης και να ακολουθήσουν διπλά παιχνίδια σε προημιτελικά και ημιτελικά, κανονικά στις έδρες των ομάδων, και μετά να γίνει ο τελικός. Σύμφωνα με την «AS» αυτό το σενάριο είναι το πιο… αδύναμο όσο περνά ο καιρός, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε χώρα. Θυμίζεται πως απομένουν 17 αγώνες για να ολοκληρωθεί το Τσάμπιονς Λιγκ.

-Να γίνει final-4: φαίνεται πως αυτή η ιδέα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα πρέπει να επιλεχθεί μια ουδέτερη έδρα, παρά το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν σε δύο ημιτελικούς και θα ακολουθήσει ο τελικός. Τρία παιχνίδια σε μία πόλη. Πιθανότατα αυτή δεν θα είναι η Κωνσταντινούπολη, καθώς υπάρχουν οι εναλλακτικές της Λισαβόνας και του Μονάχου.

-Να γίνει final-8: αν σε κάποιες χώρες δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την διεξαγωγή αγώνων ή σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση κάποιοι πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού, τότε δεν αποκλείεται οι οκτώ ομάδες που θα περάσουν από τους «16» να ταξιδέψουν σε μία πόλη και σε διάστημα δύο εβδομάδων να παίξουν μονούς αγώνες σε προημιτελικά και ημιτελικά και να ακολουθήσει ο τελικός.