Home ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ FUTSAL Καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σκέψεις ομάδων για κλείσιμο

Καμία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και σκέψεις ομάδων για κλείσιμο


Στον αέρα βρίσκεται το πρωτάθλημα φούτσαλ καθώς η παράταση που έδωσε η ΚΟΠ για δηλώσεις συμμετοχών των ομάδων έληξε όμως δεν έχει δηλώσει καμία συμμετοχή! Οικονομικά και όχι μόνο τα προβλήματα, σκέψεις για κλείσιμο από σωματεία – Ποια η θέση της ΚΟΠ.

Δυσαρεστημένα τα σωματεία για την στάση της ΚΟΠ – Τι υποστηρίζουν

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των σωματείων στο φούτσαλ με την στάση της ΚΟΠ καθώς όπως υποστηρίζουν η ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για το άθλημα και μέχρι στιγμής δεν τους έχει δώσει τις διαβεβαιώσεις και την οικονομική στήριξη που ζητούν για να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Όπως θα δείτε και πιο κάτω στην επιστολή που έστειλε η ΚΟΠ στα σωματεία και εξασφάλισε το ThemaSports, δόθηκε παράταση για τις δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη, 14 Ιουλίου όμως όπως πληροφορούμαστε καμία ομάδα δεν δήλωσε συμμετοχή. 

Ουσιαστικά τα σωματεία δεν δηλώνουν συμμετοχή για λόγους βιωσιμότητας. Πιο συγκεκριμένα τα σωματεία κρατούν μια κοινή γραμμή και ζήτησαν από την ΚΟΠ οικονομική βοήθεια για την σεζόν 2019-20 λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα η πρόταση τους είναι να δοθεί η οικονομική βοήθεια ανάλογα με τα έξοδα της κάθε ομάδας. Η ΚΟΠ τους απέστειλε επιταγές με το μισό ποσό που ζήτησαν, γεγονός που δυσαρέστησε τις ομάδες.

Η γενικότερη στάση της ομοσπονδίας προκαλεί δυσαρέσκεια στα σωματεία, τα οποία θέλουν μια συνάντηση για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και να ξέρουν αν μπορούν να είναι βιώσιμα την νέα σεζόν. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, καθώς δεν ξέρουν εάν θα μπορούν να βγάλουν την χρονιά.

Σκέψεις για κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας!

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν πληροφορίες πως τρεις ομάδες σκέφτονται να κλείσουν τα τμήματα φούτσαλ που διατηρούν, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα τους.

Μέχρι στιγμής, πηγές από διάφορα σωματεία αναφέρουν ότι δεν τους έχει γίνει καμία ανάλυση ή επεξήγηση για τον σχεδιασμό της ΚΟΠ για την νέα χρονιά ενώ ούτε και τους απάντησαν στις προτάσεις για εισαγωγή νέων διαιτητών στο πρωτάθλημα, αναστολή της κάρτας όπως επίσης και σε άλλα θέματα με στόχο την βελτίωση των οικονομικών και αγωνιστικών συνθηκών.

Η ενημέρωση που πήραμε από την ΚΟΠ 

Μετά τις πληροφορίες που πήραμε από τα σωματεία για την ανησυχία και την δυσαρέσκεια τους με την Ομοσπονδία, επικοινωνήσαμε και με την ΚΟΠ για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως μας διεμήνυσαν από την ΚΟΠ μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν έχει οριστεί νέο χρονοδιάγραμμα, όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα καλέσουν τα σωματεία για συνάντηση με αφορμή τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Σκοπός είναι να βρεθούν οι λύσεις στα προβλήματα και στην Ομοσπονδία εκφράζουν την αισιοδοξία ότι οι ομάδες θα καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή για να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα.

Αυτούσια η επιστολή της ΚΟΠ που στάλθηκε στα σωματεία με την προθεσμία δήλωσης συμμετοχών μέχρι την Τρίτη, 14 Ιουλίου:

Πηγή: themasports.com