Home TOP NEWS Με γεμάτη την “φαρέτρα” ο Μπεργκ στην Ευρώπη!

Με γεμάτη την “φαρέτρα” ο Μπεργκ στην Ευρώπη!


Η ΟΜΟΝΟΙΑ ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό της ταξίδι με φιλοδοξίες και όνειρα, με απώτερο στόχο ασφαλώς να είναι η πρόκριση σε ομίλους (είτε Champions League, είτε Europa League) και η ιστοσελίδα 24sports.com.cy ανοίγει ένα από τα θέματα που απασχολεί και το οποίο έχει να κάνει και με την Ευρωπαϊκή λίστα (Α και Β).

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στη Λίστα Α’, οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να γράψουν μέχρι και 25 ποδοσφαιριστές. Από αυτούς οι 17 είναι ξένοι – κοινοτικοί ανεξαρτήτου ηλικίας (είτε κάποιος είναι 18 ετών, είτε 35 το ίδιο κάνει).

Απ’ τους άλλους 8 ποδοσφαιριστές που απομένουν για να συμπληρωθεί η 25αδα θα πρέπει οι 4 (τουλάχιστον) εξ αυτών να έχουν αγωνιστεί για 36 μήνες απ’ τα 15 τους χρόνια μέχρι τα 21 τους στις ακαδημίες της ομάδας (Ομόνοιας στην προκειμένη), και οι άλλοι 4 να έχουν συμπληρώσει 36 μήνες απ’ τα 15 τους μέχρι τα 21 σε οποιαδήποτε ακαδημία Κυπριακής ομάδας.

Αν μια ομάδα αδυνατεί να δηλώσει 4 ποδοσφαιριστές άνω των 21 ετών που προήλθαν απ’ την ακαδημία της (έπαιξαν δηλαδή 3 χρόνια εκεί), ή ακόμη και 4 άνω των 21 που να συμπλήρωσαν 3 χρόνια σε ακαδημίες άλλων Κυπριακών ομάδων, τότε οι 25 θέσεις στη Λίστα Α δεν θα συμπληρωθούν.

Στη Λίστα Β’, οι ομάδες δικαιούνται απεριόριστο αριθμό ποδοσφαιριστών οι οποίοι γεννήθηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου 1999 και οι οποίοι μετά τα 15 χρόνια ήταν για 2 σερί σεζόν στην ακαδημία της ομάδας.

Επιπλέον θα πρέπει να δηλωθούν τουλάχιστον 2 τερματοφύλακες στη Λίστα Α’ και συνολικά η ομάδα να έχει 3 δηλωμένους τερματοφύλακες (Λίστα Α και Β μαζί).

Ως εκ τούτο θα προσπαθήσουμε πιο κάτω να παρουσιάσουμε το ρόστερ της Ομόνοιας με τους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή τη στιγμή και υπολογίζοντας πως η ομάδα θα κινηθεί για έναν επιθετικό και τον Ακιντόλα (ή τον αντικαταστάτη του).

Λίστα Α

Μέχρι 17 ξένους και κοινοτικούς (ανεξαρτήτου ηλικίας)

Φαμπιάνο, Μαυρίας, Περέιρα, Λέζιακς, Κίκο, Μανρίκε, Λούφτνερ, Λανγκ, Χούμποτσαν, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τιάγκο, Ακιντόλα (ή ο αντικαταστάτης του), Παπουλής, Ματ Ντάρμπισαϊαρ και ο επιθετικός που θα έρθει.

Μέχρι 4 Κύπριους παίκτες ήταν γραμμένοι σε οποιανδήποτε ακαδημία, της ομοσπονδίας (ΚΟΠ) για τρία τουλάχιστον χρόνια (36 μήνες) μεταξύ των ηλικιών 15 με 21

Παναγή, Κυριακίδης, Κούσουλος

Μέχρι 4 Κύπριους παίκτες από την ακαδημία της ίδιας της ομάδας

Φάνος Κατελάρης

Ως εκ τούτου η Ομόνοια αυτή τη στιγμή μπορεί να γράψει μέχρι και 21 ποδοσφαιριστές στην Λίστα Α. Να σημειώσουμε πως αν γίνουν άλλες μεταγραφές (πέραν του επιθετικού και του Ακιντόλα ή του αντικαταστάτη του) θα πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή στη Λίστα Α και τους 17 ξένους – κοινοτικούς, με εξαίρεση πάντα αν η όποια μεταγραφή πρόκειται για παίκτη που πέρασε 36 μήνες σε ακαδημίες στην Κύπρο μέχρι τα 21 του χρόνια.

Λίστα Β

Σε αυτή ο αριθμός είναι απεριόριστος και ως εκ τούτου οι Λοΐζου, Τζιωνής, Κακουλής και Χάμπος μπορούν να εγγραφούν κανονικά εδώ.

Πηγή:24sports.com.cy