Home TOP NEWS Περιμένει και η ΟΜΟΝΟΙΑ την απόφαση του CAS για την έφεση της...

Περιμένει και η ΟΜΟΝΟΙΑ την απόφαση του CAS για την έφεση της Μάντσεστερ Σίτι


Ρεαλιστικό το σενάριο που θέλει την ΟΜΟΝΟΙΑ να ξεπερνάει χωρίς αγώνα τον πρώτο προκριματικό γύρο. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει οι ομάδες που θα δώσουν το παρών τους στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ να έχουν εξασφαλισμένη θέση στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Ήδη έχουν προκριθεί στους 8 οι Παρί Σεν Ζερμέν, Αταλάντα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Λειψία. Για να μείνουν εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα τους Ατλέτικο και Αταλάντα θα πρέπει να… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Η Αταλάντα 4η είναι 15 βαθμούς μπροστά από Νάπολι και Ρόμα ενώ η Ατλέτικο είναι 3η, 8 βαθμούς διαφορά από την 5η Βιγιαρεάλ 4ις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οπότε δεν υπάρχει ανησυχία για κάποια ανατροπή. Από κει και πέρα εκκρεμούν 4 επαναληπτικοί. Η Μπάγερν είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση έχοντας κερδίσει με 3-0 την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Το δικό μας ενδιαφέρον στρέφεται στους επαναληπτικούς της Μπαρσελόνα με την Νάπολι (1-1 το αποτέλεσμα στο Σαν Πάολο και θέλουμε πρόκριση των Καταλανών) και της Γιουβέντους με την Λιόν (1-0 κέρδισαν οι Γάλλοι στο Ζερλάν). Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Και αφήνουμε τον τελευταίο επαναληπτικό μεταξύ της Ρεάλ και της Σίτι. Οι «πολίτες» είχαν κερδίσει με 2-1 στην Μαδρίτη και είναι φαβορί για πρόκριση. Ως γνωστόν τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοινώθηκε η απόφαση διετούς αποκλεισμού της Σίτι από την Ευρώπη λόγω παραβίασης των κανόνων του Financial Fair Play. Η ομάδα του Μάντσεστερ προσέφυγε στο CAS (Ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης) και αναμένει την απόφαση.

Η εκδίκαση της έφεσης έγινε ήδη μέσω τηλεδιάσκεψης και η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13 του μήνα. Αν η Σίτι κερδίσει την έφεση τότε δεν μας επηρεάζει το όποιο αποτέλεσμα βγει στον επαναληπτικό. Αν ωστόσο παραμείνει η ποινή για την ομάδα του Μάντσεστερ τότε θα ευχόμαστε για ανατροπή της Ρεάλ του αποτελέσματος μέσα στο Έτιχαντ.