Home TOP NEWS Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού


Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,247 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 3 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

  • Από σύνολο 219 δειγμάτων που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα. Το ένα εκ των δύο ατόμων έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.
  • Από 87 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από τον έλεγχο επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 358 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 432 εξετάσεις,
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 109 εργαστηριακές εξετάσεις, και
  • Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 42 εργαστηριακές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι τα δύο άτομα που εντοπίστηκαν μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία αφορούν σε:

  1. Πολωνό μόνιμο κάτοικο Κύπρου που εκδήλωσε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξέταση
  2. Σέρβο ποδοσφαιριστή που ανακοινώθηκε από τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος ήρθε στην Κύπρο στις 7/7 από την Σερβία. Υποβλήθηκε στην εξέταση στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου που διενεργεί η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της. Το συγκεκριμένο άτομο είχε διαγνωστεί θετικό στον ιό στην Σερβία εντός Ιουνίου και με την πάροδο των 14 ημερών που παρέμεινε σε καραντίνα, αρνητικοποίησε 3 τεστ (πριν την άφιξή του στην Κύπρο).

Πηγή:Politis.com.cy