Home TOP NEWS Match Report: Οι μικροί άλλαξαν την εικόνα και… η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την...

Match Report: Οι μικροί άλλαξαν την εικόνα και… η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την φιλική νίκη κόντρα στην Δόξα!


Σε παιχνίδι που έγινε το απόγευμα στο ΓΣΠ στην παρουσία 500 οπαδών της, η ΟΜΟΝΟΙΑ πήρε την φιλική νίκη με 2-1 έπειτα ανατροπή στο 8ο φιλικό προετοιμασίας της και τελευταίο, αφού σε μια βδομάδα θα ριχτεί στην «μάχη» της Ευρώπης κόντρα στην Αραράτ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24ο λεπτό με τον Κέβιν Ολιβέιρα και η ΟΜΟΝΟΙΑ έφερε «τούμπα» το παιχνίδι με τα γκολ των Κακουλλή και Γκόμεθ στο 72ο λεπτό και 90ο λεπτό.

Ο Χένινγκ Μπεργκ στο τελευταίο τεστ πριν τον Ευρωπαϊκό αγώνα ξεκίνησε με «βασική» ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Φαμπιάνο. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς και Χούμποτσαν. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Βίτορ Γκόμες, ο Γιόρντι Γκόμεθ και λίγο πιο μπροστά κινήθηκε ο Παπουλής. Στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν ο Μποτεάκ μαζί με τον Τιάγκο στα δύο «φτερά» και ο Ντούρις στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Τα πρώτα 45λεπτά της φιλικής αναμέτρησης της ομάδας μας με την Δόξα Κατωκοπιάς κύλησαν στην μετριότητα και χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τις εστίες των Σικόβσκι και του Φαμπιάνο. Η ομάδα μας αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους είχε την κατοχή της μπάλας, εντούτοις οι κακοί συνδυασμοί και οι τελικές επιλογές σε όλες τις γραμμές δεν ευνόησαν στο να δούμε το γνωστό παιχνίδι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Από την άλλη η Δόξα Κατωκοπίας στάθηκε αρκετά καλά απέναντι στους «πράσινους» και προσπαθούσε κυρίως στην κόντρα επίθεση να πιάσει στον «ύπνο» την άμυνα των «πρασίνων». Η προσφυγική ομάδα μπορεί να μην είχε ούτε κι αυτή τις πολλές αλλά και μεγάλες φάσεις μπροστά από τα καρέ του Φαμπιάνο, ωστόσο στο 24ο λεπτό κατάφερε να δει δίχτυα μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κέβιν Ολιβέιρα.

Για την ΟΜΟΝΟΙΑ οι μοναδικές καλές φάσεις που καταγράψαμε στο πρώτο ημίχρονο προήλθαν κυρίως από στημένες μπάλες κι από απευθείας εκτελέσεις φάουλ, από τους Τιάγκο, Μποτεάκ και Γιόρντι Γκόμεθ.

Αυτά και μ’ αυτά το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο ημίχρονο από τον Βασίλη Δημητρίου έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την ΟΜΟΝΟΙΑ εβρισκόμενη πίσω στο σκορ, προβληματίζοντας με την παρουσία της στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν πανομοιότυπη με αυτή του πρώτου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κρατούσε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει με αξιώσεις κάποιες ευκαιρίες κι από την άλλη η Δόξα η οποία δεν κλείστηκε και προσπαθούσε με την σειρά της να κάνει το παιχνίδι χάνοντας και κάποιες καλές φάσεις, με την μεγαλύτερη να καταγράφεται στο 64ο λεπτό με τον Καλό ο οποίος έκανε το σουτ αναγκάζοντας σε εξαιρετική απόκρουση τον Φαμπιάνο.

Στο 65ο λεπτό ο Χένινγκ Μπεργκ σε μια προσπάθεια του να αλλάξει την εικόνα της ΟΜΟΝΟΙΑ πραγματοποίησε τρεις μαζεμένες αλλαγές ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κακουλλή, Τζιωνή και Κούσουλο στις θέσεις των Βίτορ, Γιόρντι και Τιάγκο.

Μετά τις αλλαγές η ΟΜΟΝΟΙΑ άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 72ο λεπτό κατάφερε να φτάσει στο γκολ με τον Κακουλλή. Ο νεαρός δέχθηκε μια ωραία κάθετη πάσα, έκανε εξαιρετικό γύρισμα και με όμορφο πλασέ ξετίναξε τα δίχτυα του Παρασκευά. Μετά το γκολ οι «πράσινοι» δημιούργησαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Παπουλή να κάνει το πλασέ όμως αμυνόμενος έκοψε πάνω στην γραμμή.

Με τις προσθήκες των νεαρών στο 65ο λεπτό αλλά και του Λοίζου στην συνέχεια η ΟΜΟΝΟΙΑ έβγαζε φρεσκάδα στο γήπεδο κάτι που την έφερε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Λοίζου που πήρε την θέση του Μποτεάκ μπήκε στην περιοχή κέρδισε το πέναλτι από τον Εγγλέζου και Γκόμεθ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο πλεκτό χαρίζοντας τη νίκη στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συμπερασματικά: Το σκορ δεν έχει τόση σημασία σε τέτοια παιχνίδια αλλά παρα μόνο η εικόνα που έβγαλε η ομάδα στο γήπεδο. Είναι γεγονός ότι μέχρι να γίνουν οι πρώτες αλλαγές από τον Χένινγκ Μπεργκ η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν έβγαλε καλή εικόνα και έμοιαζε σαν χαμένη στις τέσσερις γραμμές. Οι νεαροί με την είσοδο τους στο τερέν έδωσαν ενέργεια, βοήθησαν την ομάδα να φτάσει στην ανατροπή και τη νίκη και παράλληλα έστειλαν μήνυμα ότι μπορούν να έρθουν από τον πάγκο και να δώσουν πολύτιμες βοήθειες.

H ταυτότητα του αγώνα:

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Λανγκ, Χούμποτσαν (83’ Κίκο), Γκόμες (65’ Κούσουλος), Γκόμεθ, Τιάγκο (65’ Τζιωνής), Μποτεάκ (74’ Λοΐζου), Παπουλής (84’ Χαραλάμπους), Ντούρις (65’ Κακουλλής).

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόβσκι (46’ Παρασκευά), Εγγλέζου, Μουκτάρης (65’ Πάντιτς), Ολιβέιρα, Οικονομίδης, Κάρλος (79’ Καραμοκό), Μπόγιεβιτς, Ολιβέιρα Κ., Μέσκα, Μιντίκκης, Χριστοφή.