Home TOP NEWS Oι τοποθετήσεις του Μπεργκ μετά το φιλικό με την ΖΤΕ FC

Oι τοποθετήσεις του Μπεργκ μετά το φιλικό με την ΖΤΕ FC


Ο προπονητής της ομάδας μας, Χένινγκ Μπεργκ μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ZTE FC, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ο Νορβηγός τεχνικός αναφέρθηκε στα δύο τελευταία φιλικά με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την ZTE FC, για την προετοιμασία, αλλά και για τα πολλά νεαρά παιδιά που αγωνίστηκαν κόντρα στους Ούγγρους.

Οι δηλώσεις:

Για το φιλικό με την Ζαλαεγκερζέγκι: «Ήταν καλό προπονητικό παιχνίδι και μια καλή προπόνηση για τα νεαρά παιδιά μας και γι αυτούς που δεν έπαιξαν με την πρώτη ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήταν ένα καλό φιλικό για όλους, ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι κόντρα σε ομάδα που τέλειωσε στα μέσα της βαθμολογίας στην Ουγγαρία. Για εμάς το ότι αυτά τα νεαρά παιδιά ήταν ανταγωνιστικοί και πάλεψαν ήταν μια καλή εμπειρία και η καλύτερη προπόνηση που θα μπορούσαμε να είχαμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο δεύτερο μέρος κατάλαβαν ότι πρέπει να παλέψουμε και να κάνουμε ότι μπορούμε, κάτι το οποίο έκαναν. Η συμπεριφορά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή και υπερτερήσαμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την προετοιμασία τώρα που πλησιάζουμε στα παιχνίδια της Ευρώπης: « Ναι. Μπορώ να πω πως την τελευταία εβδομάδα, παίξαμε ενάντια σε ομάδες του εξωτερικού που έχουν καλά στοιχεία ως προς το επίπεδο που προσπαθούμε να φτάσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι σε ψηλότερο επίπεδο από εμάς σίγουρα καθώς είναι στα μέσα της χρονιάς του, έτσι για εμάς το να αγωνιστούμε εναντίων τους ήταν πολύ καλό και η καλύτερη προπόνηση που είχαμε. Κάναμε μερικά καλά πράγματα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και εντοπίσαμε μερικά που χρειάζονται βελτίωση. Αν παίζαμε στο πιο ψηλό επίπεδο μας με τον Ολυμπιακό τότε θα ήταν δύσκολο παιχνίδι όμως δεν ήμασταν στα καλύτερα μας σε ότι κάναμε. Γενικά ήταν πολύ καλό προπονητικό παιχνίδι όπως είπα και μακράν η καλύτερη προπόνηση που είχαμε από το πρώτο παιχνίδι (Δόξα)».

Για την απόδοση του Κούσουλου, Κίκο, Ζόελ Περέιρα: «Ναι. Σημαντικό φιλικό παιχνίδι για όλους αυτούς, χρειάζονται να παίξουν. Ο Κίκο είναι καινούργιος, έπαιξε ήδη αγώνες μαζί μας άρα ξέρουμε ότι είναι καλός. Χρειάζεται να παίξει περισσότερο και να μάθει πως παίζουμε και πως θέλουμε να κάνουμε πράγματα επιθετικά αλλά και αμυντικά, όμως είναι καλός παίκτης. Ο Κούσουλος και ο Ζόελ επίσης ήταν μαζί μας έτσι γνωρίζουν πώς να παίξουν και γι αυτούς το φιλικό ήταν περισσότερο για να βελτιώσουν τα ατομικά χαρακτηριστικά τους σε συνδυασμό με το παιχνίδι της ομάδας. Ήταν μια φοβερή προπόνηση αγώνα και για τους δύο, με τον Κούσουλο να παίζει επίσης 20-25 λεπτά με τον Ολυμπιακό. Γι αυτόν το να παίξει 90λεπτά σε δεύτερο συνεχόμενο φιλικό είναι φοβερή νοοτροπία είναι μια μηχανή και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε».

Για τα παιδιά που αγωνίστηκαν και προέρχονται από την ακαδημία: «Δεν γνωρίζω πολλά γι αυτούς καθώς δεν προπονούνται μαζί μας, όμως τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά όπως ο Άγγελος Ζευκής και ο Βενιζέλου προπονούνται μαζί μας για την ώρα και τους γνωρίζουμε. Θεωρώ πως ο Βενιζέλου από την αρχή του αγώνα έδειξε πως μπορεί να παίξει, είναι ανταγωνιστικός, θέλει να μάθει και να είναι καλός. Ήταν καλό που το είδαμε αυτό, δυσκολεύτηκε μέχρι το τέλος όμως είναι φυσιολογικό γιατί έπαιζε κόντρα σε ομάδα πρώτης κατηγορίας της Ουγγαρίας. Ο Άγγελος είχε το ακυρωθέν γκολ στο τέλος, δεν ήταν δυνατό από την θέση που ήμουν να δω αν ήταν οφσαιντ ή όχι αλλά δεν είδα κάποιο αντίπαλο αμυντικό να διαμαρτύρεται και αυτό ήταν πολύ περίεργο. Δουλεύει σκληρά, δείχνει να έχει καλές κινήσεις στο κουτί. Οι υπόλοιποι νεαροί παίκτες της ακαδημίας είχαν ένα μικρό τεστ όσο αφορά τι σημαίνει ποδόσφαιρο πρώτης ομάδας. Γι αυτούς το να έρθουν από τον πάγκο και να πάρουν κάποια λεπτά, ελπίζω πως ήταν μια καλή μαθησιακή εμπειρία για να δουν τι χρειάζονται και πως πρέπει να είναι όσο αφορά την ένταση, την συγκέντρωση και την συμπεριφορά της σκληρής δουλειάς που πρέπει να έχεις για να είσαι ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ».