Home TOP NEWS Πρωταθλήτρια διά περιπάτου η Μπούντουσνοστ

Πρωταθλήτρια διά περιπάτου η Μπούντουσνοστ


Πιθανή αντίπαλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα είναι η πρωταθλήτρια Μαυροβουνίου Μπούντουσνοστ Ποντγκόριτσα. Το πρωτάθλημα της χώρας διεκόπη στα τέλη Ιουνίου, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος ωστόσο η Μπούντουσνοστ πρόλαβε να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια όντας 18 βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Σουτγιέσκα.

Το ρόστερ αποτελείται εξολοκλήρου από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Μοναδικός ξένος στην ομάδα ο Ελλαδίτης Παναγιώτης Μοραϊτης ο οποίος αποκτήθηκε από την Παναχαϊκή.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 52χρονος Μλάντεν Μιλίνκοβιτς ο οποίος την τριετία 1993-96 ήταν στην Κύπρο και έπαιξε ποδόσφαιρο για την ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου. Βοηθός προπονητής είναι ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς ο οποίος κατέγραψε ως ποδοσφαιριστής πέρασμα από την ΑΕΚ Αθηνών.

Αστέρι της ομάδας ο 31χρονος επιθετικός Πέταρ Γκρμπιτς ο οποίος το 2011 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακός Πειραιώς, δεν έπαιξε όμως ποτέ μπάλα για την Ελληνική ομάδα καθώς για μία τριετία παραχωρείτο δανεικός. Είχε καλή παρουσία στο πρωτάθλημα Σερβίας με τη φανέλα της Παρτιζάν για δύο χρόνια ενώ πέρασε και από την Τουρκία.

Τέσσερα πρωταθλήματα Μαυροβουνίου κατέκτησε η Μπούντουσνοστ. Από την ομάδα της Ποντγκόριτσα «ξεπήδησαν» δύο πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς και ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Μίλαν Ντέγιαν Σαβίσεβιτς.

Η ομάδα από το Μαυροβούνιο βρέθηκε ξανά στον δρόμο μας το 2014 όταν η ΟΜΟΝΟΙΑ με προπονητή τον Κώστα Καϊάφα την απέκλεισε με εκτός έδρας νίκη με 2-0 και με ισοπαλία 0-0 στο Γ.Σ.Π

Έχει ποδοσφαιρικό παρελθόν η Μπούντουσνοστ ωστόσο στην παρούσα φάση αν βρεθεί στον δρόμο μας δεν θα μας χαλάσει καθόλου.