Home TOP NEWS Ξέρουν τα δεδομένα πολύ καλύτερα από εμάς…

Ξέρουν τα δεδομένα πολύ καλύτερα από εμάς…


Ιδιαίτερη είναι η εφετινή μεταγραφική περίοδος και πολύ πιο δύσκολη για τις Κυπριακές ομάδες, ειδικά για αυτές που έχουν ψηλούς στόχους στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Το… παράθυρο για προσθήκες παικτών στην Κύπρο κλείνει στις 15 του Σεπτέμβρη ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου.

Είναι γεγονός πως οι καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και οι «ευκαιρίες», για τις Κυπριακές ομάδες, ξεπροβάλλουν με το τέλος της μεταγραφικής, όταν οι ποδοσφαιριστές ψάχνονται την τελευταία στιγμή για να βρουν την επαγγελματική τους στέγη, ρίχνοντας μάλιστα αισθητά και τις οικονομικές τους απαιτήσεις. Είναι το χρονικό σημείο που έδινε στο παρελθόν τη δυνατότητα στις ομάδες να δράσουν και να εντάξουν στο δυναμικό τους παίκτες αξίας.

Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει φέτος στην Κύπρο. Από τη στιγμή που το χρονικό περιθώριο για μεταγραφικές προσθήκες εκπνέει έναν ολόκληρο μήνα νωρίτερα στη χώρα μας, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η τακτική που θα ακολουθήσουν οι ομάδες μας θα είναι αναγκαστικά διαφορετική. Αυτό ισχύει προφανώς και για την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στην ομάδα μας το μπάτζετ για μεταγραφές είναι συγκεκριμένο, τέθηκε ευθύς εξ αρχής και δεν θα αλλάξει. Λάρκου, Ταραπουλούζης και Μπεργκ γνωρίζουν καλύτερα από τον κάθε ένα από εμάς τις ανάγκες της ομάδας, με τους δύο πρώτους να δουλεύουν νυχθημερόν για να εντοπίσουν τις περιπτώσεις εκείνες που ταιριάζουν στο πλάνο της ομάδας και οι οποίες θα ικανοποιήσουν τα θέλω του προπονητή.

Η φετινή ιδιαιτερότητα δημιουργεί εντελώς διαφορετικά δεδομένα στην προσπάθεια για ενίσχυση, δεδομένα τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Κενά στην ομάδα δεν θα μείνουν, οι ανάγκες είναι δεδομένο πως θα ικανοποιηθούν ωστόσο οι όποιες κινήσεις θα γίνουν, θα γίνουν με ορίζοντα το μέλλον και όχι μόνο το παρόν, ή αν θέλετε καλύτερα… το ξεκίνημα της φετινής σεζόν.

Ονόματα και προτάσεις παικτών περνάνε κατά δεκάδες καθημερινά μπροστά από τους Λάρκου και Ταραπουλούζη οι οποίοι αν ήθελαν θα μπορούσαν να έκλειναν ήδη τις εκκρεμότητες και να έχουν… το κεφάλι τους ήσυχο. Δεν είναι όμως αυτός ο τρόπος που λειτουργούν. Όπως έγινε και πέρυσι το καλοκαίρι, όταν εντάχθηκαν στην ομάδα παίκτες που ήρθαν και πέτυχαν, έτσι πρέπει να γίνει και φέτος. Και όση υπομονή χρειάζεται να γίνει, θα γίνει.

Πέρυσι η ομάδα φτιάχτηκε σχεδόν από το μηδέν και είδαμε την κατάληξη. Αν μη τι άλλο οι άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά για την πρόοδο της ομάδας απέδειξαν τη σοβαρότητα τους, κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας και τουλάχιστον αξίζουν σεβασμού.