Home TOP NEWS Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές μαθαίνεις

Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες φορές μαθαίνεις


Ξεκινάμε με το αυτονόητο, άπειρος σεβασμός στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Μέσα σε 1.5 καλοκαίρι, κατάφερε να γίνει η καλύτερη ομάδα στην Κύπρο, να ξορκίσει φαντάσματα δεκαετιών, να μπει για πρώτη φορά στους ομίλους του Europa League και να αποβάλει από πάνω της, τις όποιες αναφάλειες της είχαν δημιουργήσει αποτυχίες του παρελθόντος. Και το έκανε συνδιάζοντας καλό ποδόσφαιρο, μεγάλα αποτελέσματα και χρήση παιδιών από τις ακαδημίες της.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε κάνει πριν ακόμα από το παιχνίδι υπέρβαση. Είχε την πιο δύσκολη δυνατή κλήρωση στο 2ο προκριματικό αφού αντιμετώπισε εκτός την πρωταθλήτρια Πολωνίας, την κέρδισε. Είχε την πιο δύσκολη δυνατή κλήρωση στον 3ο προκριματικό, αφού αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Σερβίας, μια ομάδα που ήταν 2 χρονιές συνεχόμενες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την κέρδισε και αυτήν! Είχε ακόμα και στα πλέι οφ την πιο δύσκολη δυνατή κλήρωση, αφού ο Ολυμπιακός του Μάρτινς την τελευταία διετία εκτός από ποιοτικός, είναι πάντα διαβασμένος και σοβαρός. Και κάπου εκεί το εμπόδιο αποδείχθηκε πολύ ψηλό.

Πολύ ψηλό, για τη φάση στην οποία είμαστε τώρα. Γιατί πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, πως η διαδικασία στην οποία βρισκόμαστε τώρα είναι συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης. Κάποιες φορές κερδίζεις, τις υπόλοιπες οφείλεις να μαθαίνεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε αυτές τις αναμετρήσεις έμαθε πως σε αυτό το επίπεδο τα λάθη απαγορεύονται, πως πρέπει να τελειώνεις και τη τελευταία φάση και αρκετά άλλα, δεν είμαστε προπονητές. Όσα έμαθε όμως θα της φανούν χρήσιμα του χρόνου.

Και αυτό είναι το σημείο κλειδί για μας φέτος, που θα ζήσουμε πρωτόγνωρη κατάσταση μιας και θα παίζουμε Ευρώπη ως το Γεννάρη. Να διαχειριστούμε τη κατάσταση, για να φροντίσουμε να είμαστε εδώ και του χρόνου, στους ομίλους, μέσω του μονοπατιού του πρωταθλητή και να ελπίζουμε για μια καλύτερη κλήρωση. Αλλά ακόμα κι αν η κλήρωση είναι παρόμοιας δυσκολίας, να είμαστε ένα σκαλοπάτι καλύτεροι για να διεκδικήσουμε και γιατί όχι να περάσουμε. Το λέω ξανά, πρέπει να αντιληφθούμε πως βρισκόμαστε απλά σε μια διαδικασία εξέλιξης και συνεχούς βελτίωσης. Η συμμετοχή μας σε ομίλους δεν πρέπει να αποτελέσει την κορυφή, αλλά την αρχή των επόμενων στόχων.

ΜΠΡΑΒΟ ΟΜΟΝΟΙΑ