Home TOP NEWS Match Report: Πρώτη ιστορική νίκη στους ομίλους

Match Report: Πρώτη ιστορική νίκη στους ομίλους


Η ΟΜΟΝΟΙΑ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Ανδρόνικο Κακουλλή και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 39′ με τον Τζιώλη. Ο Γιόρντι Γκόμεθ με πέναλτι σημείωσε το 2-1 στο 84ο λεπτό.

Ο Χένινγκ Μπεργκ επέλεξε να ξεκινήσει την συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Κίκο, Λοίζου, Τζιωνής, Βίτορ Γκόμες, Κακουλλής, Σενέ.

Πρώτο Ημίχρονο:

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ξεκίνησε δυνατά με κερδισμένο κόρνερ και καλή φάση με τον Χούμποτσαν που τελικά βρήκε την εξωτερική πλευρά των δικτύων αλλά και αντεπίθεση μολις στο 3′ λεπτό με χαμένη σημαντική ευκαιρία. Ο Κακουλλής έφυγε από πλάγια θέση. έκανε το γύρισμα η μπάλα πέρασε από τον Τζιωνή και τον Σενέ οι οποίοι δεν κατάφεραν να αγγίξουν την μπάλα για να τη στείλουν στο πλεκτό. O ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανέβει και να πλησιάσει την εστία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά σε μια πολύ όμορφη αντεπίθεση ο Σενέ έκανε εξαιρετική κίνηση πραγματοποιήσε το σουτ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στην συνέχεια ο Κακουλλής έστειλε ανενόχλητος την μπάλα στο πλεκτό στο 9ο λεπτό γράφοντας το 1-0.

Η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και φθάνοντας στο 15ο λεπτό διεκδίκησε και πέναλτι με τον Κακουλλή. Στο 20′ λεπτό ο Κακουλλή ζήτησε αναγκαστική αλλαγή και στην θέση του πέρασε ο Σέχου. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς και να πλησιάσει την εστία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, χωρις ιδιαίτερη επιτυχία μέχρι και το 30′. Το επόμενο 5λεπτο από το 30′ μέχρι το 35′ ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Κέρδισε μέτρα και έκλεισε την ΟΜΟΝΟΙΑ στο μισό γήπεδο. Στο 33΄είχε δοκάρι με τον Κρέσπο και στο 39′ με τον Τζιώλη με σουτ μέσα από την περιοχή κάνει το 1-1 έπειτα από ένα πολύ γρήγορο συνδυασμό των Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς. Η ΟΜΟΝΟΙΑ προσπάθησε να βγεί λίγο μπροστά και κέρδισε κάποια μέτρα προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις με τον ΠΑΟΚ να μην αφήνει να δημιουργηθούν προυποθέσεις και να ξανα κλείνει την ομάδα μας στο δικό του μισό για τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Δεύτερο Ημίχρονο:

Ξεκίνησε δυνατά ο ΠΑΟΚ με χαμένη φάση και κερδισμένο κόρνερ αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ έχασε την τεράστια ευκαιρία στο 50′ με χαμένο τετ α τετ του Σενέ και δοκάρι του Τζιωνή από το ριμπάουντ του σουτ του Σενέ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κατάφερε τα επόμενα λεπτά να κερδίσει χώρο και μπάλες και ταυτόχρονα με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να γίνει απειλητική. Στο 59′ και ενώ ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 1-1, ο Χένινγκ Μπέργκ προχώρησε σε 3 ταυτόχρονες αλλαγές με Γκόμεθ, Ντούρις και Λέτσιακς εντός και Κούσουλο, Σενέ και Κίκο εκτός αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ και πάλι κέρδισε χώρους και πίεσε με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κάνει συνεχόμενα λάθη και να χάνει μπάλες με αποτέλεσμα να κλειστούμε στα καρέ μας από το 60 μέχρι το 70′ λεπτό. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το επόμενο 5λεπτο ανέβηκε και διεκδίκησε επιθετικές ενέργειες κερδίζοντας κάποια φάουλ εκτός της περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ από το 75ο μέχρι και 80ο προσπάθησε να κάνει την τελική του αντεπίθεση με σκοπό να φύγει με το τρίποντο από τη Λευκωσία και με πλαγιοκοπήματα προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα μας, χωρίς όμως πρακτικό αποτέλεσμα. Στο 83′ ο Γκόμεθ έκλεψε με μαεστρικό τρόπο μια μπαλιά στο κέντρο του παιχνιδιού, έδωσε στον Λοίζου που μπήκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι. Ο Γιόρντι στο 84′ έγραψε το 2-1. Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ έχασε την ψυχραιμία του και έπαιζε πολύ δυνατά και επικίνδυνα. Ο διαιτητής σε περισσότερες από 3 περιπτώσεις μπορούσε να δείξει κίτρινες κάρτες σε παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά δεν το έπραξε. Η ομάδα μας εκμεταλλευόμενη το momentum του αγώνα κέρδισε και πάλι χώρους και ευκαιρίες. Ο χρόνος των 5 λεπτών των καθυστερήσεων πέρασε και η ΟΜΟΝΟΙΑ σημείωσε τη πρώτη ιστορική της νίκη σε φάση ομίλων του Europa League.

Συμπερασματικά:

Πρώτη νίκη σε φάση ομίλων για την ΟΜΟΝΟΙΑ! Ιστορική η νίκη για την ομάδα μας. Ισοροπημένο σε γενικές γραμμές παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές και κακές αγωνιστικές περιόδους μέσα στο παιχνίδι. Η ΟΜΟΝΟΙΑ αν και φαινόταν οτι είχε την διάθεση, ταυτόχρονα φαινόταν οτι είχε έλλειψη δυνάμεων. Σήμερα όμως παίκτες και προπονητής μπορούμε να πούμε πως διαχειρίστηκαν πολύ καλά το παιχνίδι και τις αδυναμίες μας. Σημαντικές οι εμπειρίες και από αυτόν τον αγώνα. Πάμε με ανεβασμένο ηθικό στο ντέρμπι με τον αιώνιο.