Home TOP NEWS Λουγκρίδης για Φαμπιάνο: «Είναι ευτυχισμένος στο σύλλογο μας…»

Λουγκρίδης για Φαμπιάνο: «Είναι ευτυχισμένος στο σύλλογο μας…»


Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ομόνοιας, Ανδρέας Λουγκρίδης, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για τον Φαμπιάνο αλλά και για τους στόχους της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Βρισκόμαστε στην Κυπερούντα από τη Δευτέρα και θα παραμείνουμε μέχρι την Παρασκευή. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά και περιμένουμε την κάθοδο των διεθνών μας για να αναχωρήσουμε ακολούθως για την Πολωνία, όπου εκεί θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Για τον Φαμπιάνο: «Δικαιωματικά απέδειξε τον τελευταίο 1½ χρόνο ότι είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. Έχω εξαιρετική σχέση μαζί του. Και ο χαρακτήρας του είναι ισάξιος με την αγωνιστική του παρουσία και αυτό λέει πολλά. Λογικό είναι τα δημοσιεύματα να κάνουν αναφορά στο όνομά του από τη στιγμή που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα. Έχει μια σταθερή απόδοση και θεωρώ δικαιολογημένο το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων. Εδώ, όμως, να σημειώσω ότι ο Φαμπιάνο δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, άρα τον πρώτο λόγο τον έχει η Ομόνοια και για να τον παραχωρήσει θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά. Είμαστε όμως έτοιμοι για πάν ενδεχόμενο να καλύψουμε το κενό του αν έρθει πρόταση που να ικανοποιεί, όπως έγινε με άλλες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Πάντως, ο ίδιος είναι ευτυχισμένος στον σύλλογο μας, το βλέπω στο πρόσωπό του. Το ποδόσφαιρο έχει περιορισμένο χρόνο και ο καθένας αξιολογεί τις προτάσεις και το μέλλον του. Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που είμαι στην ομάδα ένας τερματοφύλακας έχει ζητήσει να μάθει την ιστορία του συλλόγου και αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του. Ο Φαμπιάνο πάνω από όλα εκτιμά την κατάσταση της Ομόνοιας, δεν ξεχνά ότι του έδωσε την ευκαιρία, αλλά και ότι τον επέλεξε τη στιγμή που ήταν τραυματίας. Άρα παίζουν πάρα πολλά πράγματα για να πάρει μια απόφαση. Δεν το κρύβω πως αν ο Φαμπιάνο ήταν κάτω των 30 ετών, εγώ ο ίδιος θα τον έσπρωχνα να φύγει, γιατί κακά τα ψέματα είναι τερματοφύλακας κλάσης. Ήταν πάντα σε μεγάλες ομάδες, που έκαναν πρωταθλητισμό. Αυτό ήταν που έπαιξε και ρόλο σε εμάς για τον αποκτήσουμε, παρά την αποχή του», είπε.

Και συνέχισε: «Δεν μπορώ να πω περισσότερα για το μέλλον του, καθώς η απόφαση ανήκει στην Ομόνοια αλλά και τον ίδιο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως αν παραμείνει Κύπρο θα είναι ευτυχισμένος. Στόχος του πλέον σίγουρα δεν είναι να κάνει καριέρα. Ναι, παίζει ρόλο το οικονομικό, όμως κάποιοι βάζουν πάνω και την οικογένειά τους που γι’ αυτόν είναι πάνω από όλα».

Για τη δική του παρουσία στην Ομόνοια και για τους Κύπριους τερματοφύλακες της ομάδας: «Τα τελευταία δύο χρόνια είμαι πολύ χαρούμενος στην Ομόνοια. Η διοίκηση μας προσφέρει τα πάντα, έχουμε έναν εξαιρετικό προπονητή τον Χένινγκ Μπεργκ. Επίσης, οι Νεόφυτος Λάρκου και Σίμος Ταραπουλούζης είναι κοντά μας και είναι οι αφανείς ήρωες. Γενικά είμαστε μια δεμένη οικογένεια. Είμαι χαρούμενος και με τους Παναγή και Κυριακίδη που στελεχώνουν τις εθνικές μας ομάδες. Τα τελευταία χρόνια ως εθνικές ταλαιπωρούμαστε στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως υπάρχουν τρόποι για να βοηθηθεί ο Κύπριος τερματοφύλακας. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας παλιά ήταν το ύψος, όμως τώρα άλλαξαν τα δεδομένα. Χρειάζεται περισσότερη δουλειά στις μικρές ηλικίες, γιατί η συγκεκριμένη θέση στην Κύπρο είναι αδικημένη. Δεν τους βοηθάμε».