Home TOP NEWS Μπεργκ: «Έχουμε άλλα 90 λεπτά, με τον κόσμο μας πάμε για να...

Μπεργκ: «Έχουμε άλλα 90 λεπτά, με τον κόσμο μας πάμε για να το γυρίσουμε»


Ο Χένινγκ Μπεργκ μίλησε στους δημοσιογράφους για τον αυριανό επαναληπτικό με την Ντιναμό.

Οι τοποθετήσεις του:

«Περιμένουμε για αυτό το παιχνίδι. Ήμασταν ανταγωνιστικοί στο προηγούμενο παιχνίδι παίζοντας απέναντι σε μία κορυφαία ομάδα, δεν πήραμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Είχαμε καλές στιγμές και πρέπει να είμαστε πιο καλοί σε κάποια πράγματα αύριο. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας, παίζει σε ψηλό επίπεδο, είναι πρόκληση, το περιμένουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το γυρίσουμε. Ελπίζω με τη στήριξη των οπαδών να έχουμε τη βοήθεια, να μας δώσουν ώθηση σε αυτή την πρόκληση».

Το ρόλο που θα παίξει η παρουσία του κόσμου: «Είναι πολύ καλό το ότι ο κόσμο πιστεύει. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα είναι πιθανά. Είπα ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ελπίζω να είναι όπως είναι πάντα. Να μας δώσουν την ενέργεια, να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Νιώθουμε την στήριξη τους συνέχεια όμως τώρα που θα είναι εκεί θα είναι ακόμα καλύτερα. Όλοι θέλουμε αυτές τις προκλήσεις, απέναντι σε καλές ομάδες όπως είναι αυτή του Ζάγκρεμπ. Είναι μία καλή ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο και ανυπομονούμε. Θέλουμε την ατμόσφαιρα για να κάνουμε κάτι μαζί με τον κόσμο».


Πέρσι η ομάδα κτίστηκε από την άμυνα. Τώρα πρέπει να επιτεθείτε. Θα αλλάξετε τακτική: «Αν δείτε το προηγούμενο ματς στο Ζάγκρεμπ δεν παίξαμε αμυντικά. Χρησιμοποιήσαμε την μπάλα πολύ όμως στερηθήκαμε κάτι στο τέλος. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι στο επιθετικό τρίτο. Όμως παίξαμε με μία ομάδα ψηλού επιπέδου που κέρδισε την Τότεναμ. Δεν είναι παιχνίδι για να βγάλουμε ιδιαίτερα συμπεράσματα. Όντως πρέπει να σκοράρουμε, όπως προσπαθήσαμε να σκοράρουμε και στο πρώτο μας. Το προσπαθήσαμε και στο πρώτο. Έχουμε 90 λεπτά για να σκοράρουμε δύο τέρματα για να πάμε παράταση ή περισσότερα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ξέρουμε ότι κυνηγούμε το σκορ όμως δεν είμαστε αναγκασμένοι να κυνηγήσουμε να ισοφαρίσουμε από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ούτε πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Εμείς θα κυνηγήσουμε την ανατροπή. Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα». 

Τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα και ποιες οι πιθανότητες μας: «Δεν είμαι μαθηματικός άρα δεν μπορώ να πω κάτι για πιθανότητες. Ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Το σημαντικό αύριο είναι να αμυνθούμε καλά. Πρέπει να επιτεθούμε καλά και πρέπει να σκοράρουμε. Παίζουμε στην έδρα μας, θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας. Νομίζω πως ο τρόπος που παίξαμε στο πρώτο ματς ήμασταν ισοδύναμοι. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους, Στο ανοικτό παιχνίδι πήγαμε καλά, είχαμε κι εμείς κάποιες φάσεις όμως δεν είχαμε εκείνες τις μεγάλες ευκαιρίες, τις ξεκάθαρες ευκαιρίες και πρέπει να τις βρούμε. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι η διαφορά των δύο ομάδων δεν ήταν μεγάλη όμως ήταν καλύτεροι μας. Αυτή τη φορά θα δούμε». 

Για τις καιρικές συνθήκες: «Δεν ξέρω αν θα παίξει ρόλο. Συνήθως προπονούμαστε 7 η ώρα. Είμαστε συνηθισμένοι. Πέρσι παίξαμε κάποια παιχνίδια στις 6 η ώρα. Θα έχει ζέστη αύριο όμως ήταν ζέστη και στο Ζάγκρεμπ. Δεν ξέρω πως θα τους επηρεάσει όμως για εμάς είναι κάτι συνηθισμένο». 

Για το σκορ του πρώτου παιχνιδιού και η πεποίθηση ότι ήταν αποτέλεσμα όχι δίκαιο: «Αυτό δείχνει ότι οι οπαδοί μας μας πιστεύουν. Νομίζω πως με όποιο κι αν παίζουμε πάντα πιστεύουν. Αυτό είναι καλό. Είναι τρομερή νοοτροπία από τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχει η πίστη και η θετική σκέψη. Χαίρομαι που έχουν αυτή την πίστη και όσο είμαι στην ομάδα βλέπω την συμπεριφορά. Αυτός ο τρόπος σκέψης είναι κορυφαίος. Δεν είναι μόνο υποστηρικτές αλλά μέρος αυτής της ομάδας. Αυτό το πάθος, η στήριξη και η πίστη από μέρους τους είναι κορυφαίο».

Για τα αγωνιστικά: «Ο Γιούστε δεν είναι έτοιμος. Οι υπόλοιποι είναι εντάξει. Ο Γιούστε θέλει χρόνο, προπονείται, βελτιώνεται όμως δεν είναι έτοιμος ακόμα».

Για τον Μιξ: «Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι αφού έχασε το Σούπερ Καπ. Στο πρώτο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, σε αυτό το επίπεδο δεν ήταν εύκολο όμως τα πήγε καλά. Υπάρχουν πολλά να περιμένουμε, είναι καλός παίκτης, θέλει λίγο χρόνο για να είναι ακόμα έτοιμος σε φυσική κατάσταση, ακόμα αφομοιώνει τα της ομάδας. Είναι φυσιολογική διαδικασία. Όμως είμαι καλά με την συμπεριφορά του, το επίπεδο του και τη συνεννόηση με την ομάδα και τους συμπαίκτες του στο γήπεδο. Για αύριο δεν θα δώσουμε την εντεκάδα όμως δεν θα είναι έκπληξη να αρχίσει και αύριο. Χρειάζεται καλή απόδοση από όλους για να κυνηγήσουμε τις πιθανότητες μας».