Home TOP NEWS Post Game: Σε ένα ματς επιπέδου Ευρώπης φανήκαμε λειψοί

Post Game: Σε ένα ματς επιπέδου Ευρώπης φανήκαμε λειψοί


Περιμέναμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ αφού θα ήταν για την ομάδα το πιο σοβαρό τεστ πριν την έναρξη της σεζόν. Και προερχόμενοι από φιλικές νίκες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, οι πλήστοι εξ ημών θεωρήσαμε πως η ΟΜΟΝΟΙΑ, αφού ανεβάζει στροφές με την ημέρα ύστερα από το επίπονο στάδιο στην Πολωνία, θα παρουσιαζόταν έτοιμη σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν πιο κοντά στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού που έρχεται.

Κι όμως η εικόνα της ομάδας χθες βράδυ έφερε έντονο προβληματισμό. Ασύνδετη στο γήπεδο μεταξύ των γραμμών της, σχεδόν ανύπαρκτη επιθετικά, με λάθη στην άμυνα. Σε γενικές γραμμές, ανέτοιμη να μπει στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Το φετινό πρότζεκτ σαφώς και είναι ακόμη ανολοκλήρωτο όμως ακόμη κι έτσι έπρεπε η ΟΜΟΝΟΙΑ να ήταν σήμερα πολύ καλύτερη ομάδα. Αυτό μας έδειξε το χθεσινοβραδινό παιχνίδι.

Βέβαια υπήρξαν, μέσα στα πολλά ψεγάδια του αγώνα μας με την ΑΕΚ, και θετικά. Η παρουσία του Μάθιους ήταν άκρως ενθαρρυντική. Έχοντας υπό την ευθύνη του την άμυνα στο δεξι μας άκρο αλλά και απέναντι του έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως ο Τσούμπερ, τα πήγε πάρα πολύ καλά. Ήταν επίσης δραστήριος και επιθετικά, ενώ φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως πρόκειται για έναν ταχύτατο ακραίο αμυντικό ο οποίος αρέσκεται στο να ανεβαίνει ψηλά. Σίγουρα ο χρόνος είναι με το μέρος του.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε, στον λίγο χρόνο που αγωνίστηκε και ο Λοϊζου. Μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και τον ένιωσε καλά η άμυνα της ΑΕΚ. Είχε διάθεση, είχε ενέργεια, είχε εμπνέυσεις και έστειλε μήνυμα στον Λένον ενόψει των επίσημων παιχνιδιών.

Μπήκε επίσης αλλαγή ο Γιούστε στο δεύτερο μέρος και είχε επίσης σχετικά καλή παρουσία ενώ ο Φαμπιάνο είχε την μεγάλη του απόκρουση ενώ δεν ευθύνεται στα γκολ που δέχθηκε.

Από κει και πέρα η άμυνα παρουσίασε κενά, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Μίλετιτς και Λανγκ έκαναν αρκετά λάθη ενώ ούτε και ο Λέτσιακς έκανε καλό παιχνίδι.

Στον χώρο του κέντρου ήταν φιλότιμη η προσπάθεια του Μπασιρού. Ανταποκρίθηκε σε έναν σχετικά καλό βαθμό αμυντικά όμως δεν μπήκε σε κανένα σημείο στη δημιουργία του παιχνιδιού. Δίπλα του, ο Μιξ, ο οποίος δεν έδωσε πράγματα ούτε αμυντικά ούτε δημιουργικά. Δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες στο γήπεδο, δεν έδινε στηρίγματα στους συμπαίκτες του και γενικότερα τον ρόλο που ανέλαβε, να συνδέσει τις γραμμές άμυνας και επίθεσης, δεν τον επιτέλεσε. Φάνηκε κουρασμένος, δεν είχε τρεξίματα στο παιχνίδι.

Μεσοεπιθετικά τώρα. Ο Μπάρκερ μπήκε καλά στο παιχνίδι όμως όσο περνούσε ο χρόνος χανόταν με το σύνολο. Πήρε κάποιες προσπάθειες στα πόδια του όμως δεν του βγήκαν. Μέτριο παιχνίδι έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο Μπρούνο ο οποίος όμως ανέβηκε στο δεύτερο μέρος. Μόλις ο Λένον τον τοποθέτησε πίσω από τον επιθετικό ανέβασε κάπως την απόδοση του. Έχασε και μία μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παπουλής θέλει τον χρόνο του για να μπορέσει να είναι έτοιμος για τα επίσημα ματς. Είναι φυσιολογικό για τον Φώτη, ύστερα από την προετοιμασία, τα πόδια να είναι ακόμη βαριά.

Ο Κακουλλής στην επίθεση, έβγαλε πιέσεις ψηλά όμως επιθετικά δεν τροφοδοτήθηκε κατάλληλα για να μπορέσει να γίνει απειλητικός. Στο δεύτερο μέρος μπήκε ο Μάταβς ο οποίος, επίσης δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο, φάνηκε όμως να ανεβάζει κάπως το ρυθμό του.

Καλή προσπάθεια έκαναν μπαίνοντας στο δεύτερο μέρος οι Ψάλτης, Σάββα, Παναγιώτου και Χαραλάμπους. Ο Λένον τους έδωσε χρόνο και στο διάστημα που αγωνίστηκαν η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν κάπως καλύτερη σε σχέση με προηγουμένως.

Θα πρέπει να αναμένουμε ενημέρωση για την κατάσταση του Μπάρκερ ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας.

Επόμενο παιχνίδι, αυτό στο Σούπερ Καπ με τον Απόλλωνα στην  «Αρένα», στις 12 του μηνός.