Home TOP NEWS Σκαμπανεβάσματα, απογοητεύσεις αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εκεί!

Σκαμπανεβάσματα, απογοητεύσεις αλλά η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι εκεί!

Δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει η φετινή σεζόν αν θα μας φέρει τίτλο ή τίτλους που το ευχόμαστε να γίνει, όμως σίγουρα θα είναι μια σεζόν την οποία θα την θύμομαστε για αρκετά χρονιά.


Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο κομμάτι της σεζόν (αυτό των πλέι – οφ) και των αγώνων του κύπελλου, για την ομάδα μας ήταν μια χρονιά γεμάτη σκαμπανεβάσματα και με αρκετές απογοητεύσεις, οι οποίες είναι γεγονός ήρθαν να “σβηστούν” από την εκπληκτική πορεία της στην β’ φάση του πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το καλύτερο σερί νικών που έκανε η ομάδα μας ήταν από την 12η μέχρι την 15η αγωνιστική κι αυτό ήρθε μετά το “χαστούκι” από την Ανόρθωηση, νίκησε κατά σειρά Εθνικό Άχνας, Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα, ωστόσο μετά από αυτό το σερί ήρθε η μεγάλη ήττα με 3-0 από τον Αποέλ που έφερε ξανά κατήφεια κι απογοήτευση.

Μετά την ήττα στο “αιώνιο” ντέρμπι και μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η ομάδα μας πανηγύρισε έξι νίκες, τρεις φορές γνώρισε την ήττα (Άρη, ΑΕΚ, Πάφο FC) και σε δύο παιχνίδια έμεινε στην ισοπαλία με ΑΕΖ και Εθνικό Άχνας, ενώ μέσα από τα αποτελέσματα υπήρχε το ερωτηματικό αν θα προλάβει να μπει στην εξάδα ή όχι.

Να σημειώσουμε ότι μετά την εκτός έδρα ήττα από τον Άρη αποχώρησε ο Σωφρόνης Αυγουστή και τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο Τσέντιλ Ρέκνταλ, ο οποίος κόουτσαρε την ομάδα μας μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι των πλέι – οφ, ενώ μέσα σε εκείνο το διάστημα είχαμε και την αποδέσμευση του Γέσπερ Γιάνσον.

Τα “κλειδιά” της τεχνική ηγεσίας δόθηκαν στον Γιάννη Αναστασίου ο οποίος στο ντεμπούτο του στην δεύτερη του θητεία στον πράσινο πάγκο έστειλε το μήνυμα ότι θα παλέψει για να οδηγήσει την ομάδα μας στα ψηλά κάτι που το έχει καταφέρει. Μέχρι τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Ελλαδίτη τεχνικό μετράει 7νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, 2ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και 1ήττα.

Την δεδομένη στιγμή η ΟΜΟΝΟΙΑ βρίσκεται στον μεγάλο τελικό στον οποίο θα διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο κύπελλο απέναντι στην πρωτάρα Πάφο FC, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν η ομάδα μας, δεν περιμένει την κατάκτηση του κυπέλλου για να σώσει την χρονιά, αφού στο πρωτάθλημα είναι σε θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ είναι μέσα και στον στόχο του πρωταθλήματος.

Μια χρονιά πραγματικά που τα είχε όλα, σκαμπανεβάσματα, απογοητεύσεις, ανακατατάξεις, αναταράξεις στους κύκλους της ομάδα μας ωστόσο, η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ΕΚΕΙ, αρχικά δηλώνει παρούσα για 24η φορά σε τελικό κυπέλλου, ενώ με 3 στα 3 στους τελικούς πρωταθλήματος, ίσως καταφέρει να κάνει και την μεγαλύτερη ανατροπή που έγινε ποτέ στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Του Παναγιώτη Τούμπα