Home TOP NEWS Οι 12 χιλιάδες βαθμοί μας στέλνουν πιθανότατα μέχρι τα play-off στους δυνατούς

Οι 12 χιλιάδες βαθμοί μας στέλνουν πιθανότατα μέχρι τα play-off στους δυνατούς


Οι 12 χιλιάδες βαθμοί που συγκεντρώνει σήμερα η ΟΜΟΝΟΙΑ στην κατάταξη της στην ΟΥΕΦΑ της δίνουν καλύτερες πιθανότητες για έναν πιο βατό δρόμο στα προκριματικά.

Όσο προχωράνε βέβαια οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τα πράγματα θα δυσκολεύουν όμως φέτος προκύπτει μία σημαντική αλλαγή η οποία είναι ευνοϊκή για εμάς.

Η αλλαγή στο φορμάτ των δύο πρώτων τη τάξει διοργανώσεων, του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, με τις ομάδες να αυξάνονται, αφαιρεί από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κάποιους συλλόγους των μεγάλων πρωταθλημάτων από τα προκριματικά του Κόνφερενς.

Ουσιαστικά πέντε ομάδες από τα μεγάλα πρωταθλήματα θα βρεθούν απευθείας στα pley-off. Είναι για την ώρα σίγουρες οι Τσέλσι, Μπετίς, Χάιντενχαιμ της Γερμανίας, Λανς Γαλλίας και μία εκ των Φιορεντίνα, Τορίνο ή Νάπολι από Ιταλία.

Όλες οι ομάδες του Κόνφερενς Λιγκ θα πρέπει να περάσουν από τα προκριματικά για να μπούνε στους ομίλους.

Να σημειωθεί ότι στον 3ο προκριματικό θα προκριθούν οι ομάδες τους 2ου προκριματικού του Κόνφερενς και οι αποκλεισμένες του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ στα πλέι-οφ του Κόνφερενς Λιγκ θα προκριθούν οι ομάδες από τον 3ο προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ και οι αποκλεισμένες του 3ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ.

Από τις συμμετέχουσες ομάδες των προκριματικών σήμερα, μόνο 7 ομάδες που μπαίνουν στο Κόνφερενς έχουν πιο ψηλή βαθμολογία από την ΟΜΟΝΟΙΑ ενώ ακόμα κι αν προστεθούν σε αυτές 7 ομάδες από το Γιουρόπα Λιγκ, με πιο ψηλή βαθμολογία, η ΟΜΟΝΟΙΑ εξακολουθεί να παραμένει στους δυνατούς μέχρι και τα πλέι-οφ.

Στο φετινό Κόνφερενς Λιγκ θα περάσουν 19 ομάδες από τα play off της διοργάνωσης άλλες 5 από το γκρουπ των πρωταθλητών και 12 ομάδες αποκλεισμένες από τα play-off του Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά 36 θα είναι οι ομάδες σε μία εντελώς διαφορετικά δαμορφωμένη διοργάνωση φέτος.