Home TOP NEWS Κούσουλος: “Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και να παλεύω για τον τίτλο”

Κούσουλος: “Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και να παλεύω για τον τίτλο”

Ο αρχηγός της ομάδας μας, Γιάννης Κούσουλος, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην κάμερα του ΟΜΟΝΟΙΑ TV η οποία βρίσκεται στην Πολωνία όπου εκεί η ομάδα μας πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.


Οι τοποθετήσεις του αρχηγού:

Συζητήθηκε το θέμα της λειτουγίας του νέου καναλιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές; Ναι έγινε μια συζήτηση κυρίως ανάμεσα στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι έχουμε πολλή κόσμο και θα πάει καλά.

Να μιλήσουμε για τα παιδικά σου χρόνια: Γεννήθηκα στην Λεμεσό. Στο σχολείο είχαμε διαβάσματα όμως αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι ότι κάθε απόγευμα ήμασταν με μια μάππα. Είχαμε και Playstation, έπαιζα πολύ, και τώρα παίζω όμως με το μωρό δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο. Ξεκίνησα με Pro και FIFA.

13 χρόνων ξεκίνησα στην Νέα Σαλαμίνα και μετά επιλέχθηκα και πήγαινα κάθε μέρα με το λεωφορείο Λάρνακα. Ξεχώριζα για τα σωματικά προσόντα. Όταν έπρεπε να πάω πρόπονηση με την πρώτη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας, ξεκίνησα να βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δεν το περιμένα να επιλεγώ τότε. Με είδε ένας προπόνητης σε παιχνίδι στην Αγία Νάπα, και με κάλεσε να πάω προπόνηση στην πρώτη ομάδα. Έδωσα αρκετά στο ποδόσφαιρο, και παραμέλησα τα μαθήματα μου. Είδικα στην τρίτη λυκείου έμεινα αρκετά πίσω. Είχα πρωϊνές πρόπονησεις και επειδή αγωνίζουμουν έπρεπε να αφιερωθώ στο ποδόσφαιρο. Στις μικρότερες Εθνικές δεν έπαιρνα αρκετές κλήσεις. Πήρα κάποιες κλήσεις στην U-17 και U-19. Mετά πήγα στην U-21, έπειτα πήρα δύο κλήσεις στην Εθνική Ανδρών και μετά ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Για την καριέρα του στην Νέα Σαλαμίνα: Έπαιξα κυρίως στόπερ, όμως χρησιμοποιήθηκα και στο κέντρο και ως δεξί μπακ. Πήρα πολλά πράγματα από την Νέα Σαλαμίνα. Την χρονιά πριν έρθω στην ΟΜΟΝΟΙΑ έπαιζα κυρίως στόπερ

Ήσουν η πρώτη πλήρωμένη μεταγραφή Παπασταύρου: Πριν έρθω στην ΟΜΟΝΟΙΑ, είχα πρόταση από το Ισραήλ από μια μικρομεσαία ομάδα. Όμως η απόφαση μου ήταν να μείνω Κύπρο και να επιλέξω την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η πρώτη χρονιά στην ομάδα για έμενα ήταν δύσκολη. Παρόλα αυτά έπαιζα ως στόπερ την πρώτη χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν πολύ κακή η πρώτη χρονιά Κινδυνεύσαμε να μείνουμε εκτός εξάδας. Όταν ήρθε ο κύριος Αναστασίου με καθιέρωσε ο στόπερ. Ήξερα που ερχόμουν, και ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει πολλή πίεση, και έπρεπε να αντεπεξέλθω. Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και να παλεύω για τον τίτλο.

Η πιο δύσκολη μου σεζόν ήταν η δεύτερη.Όταν έπρεπε να προσαρμοστώ ως έξαρι. Έπαιξα κάποια παιχνίδια αλλά δεν είχα φουλ χρονιά. Ο Νεόφυτος Λάρκου μου είπε ότι αν θέλω να παίξω πρέπει να γίνω εξάρι. Με βοήθησαν πολύ και οι προπόνητες και οι τεχνικοί διευθυντές. Έμενα και μετά την πρόπονηση και δουλεύα με τον βοήθο προπονητή. Είπα από μέσα μου αν θέλεις να παίξει πρέπει να δουλέψεις.

Κατέκτησες μια πρωτιά και ένα πρωτάθλημα. Τι θυμάσαι από αυτές τις χρονιές; Tην χρονιά της πρώτιας δεν αγωνίζομουν και τόσο. Την 2η χρονιά που πήραμε το πρωτάθλημα με όποιον παίζαμε ένιωθα και ήξερα πως θα κερδίσουμε. Είχαμε μια απίστευτη ομάδα. Το γεγονός ότι τα τελεύταια τρία χρόνια δεν πήγαμε τόσο καλά είναι θέμα συγκυριών. Κάποιες επιλογές δεν μας βγήκαν, χωρίς να θέλω να ρίξω ευθύνες. Έχει περιπτώσεις ποδοσφαιριστων που θα έρθουν να δώσουν τα πάντα γιατί έχουν την νοοτροπία του νικητή, όμως υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που είναι διαφορετικοί. Ελπίζω αυτή η χρονιά να πάει καλά. Όπως βλέπω τα πράγματα είμαστε σε καλό δρόμο.

Για τους πανηγυρισμούς του πρωταθλήματος; Ήταν απίστευτα τα πράγματα που ζήσαμε τότε. Μπορεί επειδή ήταν το πρώτο μου να μου έμεινε στο μυαλό. Ελπίζω να το ξαναζήσουμε

Πέρσι διεκδικούσαμε το πρώταθλημα με περιορισμένο αριθμό παικτών μέχρι τις τελεύταιες αγωνιστικές. Φέτος έμεινε ο βασικός κορμός και προσθέτονται παίκτες: Πιστεύω ότι φέτος θα πάμε πολύ καλά. Έμεινε ο βασικός κορμός των περσινών Play – Off. 11 -12 ποδοσφαιριστές που παίζαμε μείναμε σχεδόν όλοι. Με τους νέους παίκτες που έρχονται θεωρώ ότι θα πάμε καλύτερα. Βέβαια είναι γρήγορα να κρίνουμε τους νεοφερμένους, καθώς είμαστε βαρετοί αυτή την στιγμή, είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε τα νέα παίδια που ήρθαν.

Για το κεφάλαιο Εθνική Κύπρου: Είναι σε κακό φεγγάρι η Εθνική. Παρόλα αυτά έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύω ότι θα αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν είναι εύκολο όμως μην ξεχνάμε ποιες ομάδες αντιμετωπίζουμε. Παράδειγμα η Nορβηγία στο Nations League έχει απίστευτους παίκτες που παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Η Εθνική μας τα τελεύταια 3-4 χρόνια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Όλοι έχουμε ευθύνες και οι ποδοσφαιριστές, όλοι. Θεωρώ ότι η Εθνική θα βρει τον τρόπο να το αλλάξει χρειάζεται χρόνος.

Αρχίζει η νέα σεζόν, είμαστε στην προετοιμασία…Πως είναι για έσας τα πράγματα; Αν και είναι βαρετό γιατί φεύγεις από τις οικογένεια σου, είσαι κλειστός σε ένα ξενοδοχείο, εντούτοις απολαμβάνουμε τις προπονήσεις. Περιμένουμε τα επίσημα παιχνίδια. Στα φιλικά στην Πολωνία θα είμαστε βαρετοί, άρα τα φιλικά δεν είναι για συμπεράσματα. Εκεί που θα μπόρει ο κόσμος να δει πράγματα θα είναι το φιλικό με την ΑΕΚ. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί το γεγονός των δύο καθημερινών προπόνησεων. Θα παίζουμε φιλικό και θα νομίζουμε ότι έχουμε 30 κιλά σε κάθε πόδι.

Σου αρέσει ο προπόνητης να έχει πλάνο; Στο ποδόσφαιρο χωρίς πλάνο και τακτική δεν μπορείς να κάνει τίποτα. Έχει προπόνητες που δεν μπορούν να το αντιληφθούν. Έχει προπόνητες όμως που δίνουν τεράστια σημασία στην τακτική.

Για σένα η Ευρώπη είναι μια προσωπική απάντηση μετά την άδικη απόβολη σου στο περσινό παιχνίδι με την Μίντιλαντ; Mας διέλυσε ο συγκεκριμένος διαιτητής. Δεν του έκανα τίποτα και αποβλήθηκε. Δυστυχώς δεν είχε VAR.

Για το κλίμα στην ομάδα και τους νεοφερμένους: Eίναι πολύ καλό το κλίμα. Δέκα μέρες έχει που ξεκίνησαμε και όλα είναι πολύ καλά.

Για συμπαίκτες σου που ξεχώρισες ως χαρακτήρες; O Bιτορ, χρυσό παιδάκι ο Χούμποτσαν, ο Ντούρις, ο Λάνγκ. Και όλοι εξαίρετοι επαγγελματίες.

Για τους Κύπριους; Είναι τα μωρά… Πολλά καλά μώρα όλοι. Εξαίρετοι επαγγελματίες.

Για την συνεργασία με τον Χάμπο στο κέντρο; Eξαιρετική. Βάλλω του συνέχεια…. Βάλλει του και ο Αναστασίου…Βαλλούμεν του ούλλοι. Είναι εξαιρετική η συνεργασία μας με τον Χάμπο.