Έξι πρόσωπα με καταγωγή από την Ουγγαρία έχουν περάσει από την ΟΜΟΝΟΙΑ, αφήνοντας ο καθένας ξεχωριστά το δικό του στίγμα στον Σύλλογο.
Ξεκινώντας από τον προπονητή, το 1962 η ομάδα μας προσέλαβε τον Άντραζ Τούραϊ. Καθοδήγησε την ομάδα μας σε 25 αγώνες, εκ των οποίων 22 για το πρωτάθλημα και τρεις για το κύπελλο.
Υπό τις οδηγίες του το «τριφύλλι» τερμάτισε στην 3η θέση με 49 βαθμούς, έχοντας απολογισμό δέκα νίκες, επτά ισοπαλίες, πέντε ήττες και συντελεστή τερμάτων 39-24. Στο κύπελλο, αφού απέκλεισε τον Άρη με 6-1 στον Β’ γύρο και τον Ορφέα με 3-0 στα προημιτελικά, γνώρισε τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση με σκορ 1-3.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ εκείνη την περίοδο, μετά τα πρώτα χρόνια προσαρμογής στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ και το πρώτο πρωτάθλημα που είχε έρθει δύο χρόνια προηγουμένως, άρχισε να καθιερώνεται μέσα στις ομάδες που διεκδικούσαν κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και το κύπελλο.
Μετά τη θητεία του στους «πράσινους» επέστρεψε στην χωρά του, αργότερα προπόνησε ομάδα στην Τυνησία, ενώ υπήρξε και σύμβουλος της Εθνικής ομάδας της χώρας. Στην μετέπειτα πορεία του ανέλαβε και πάλι ομάδες στην Ουγγαρία, μεταξύ άλλων τη FEHERVAR, που τότε είχε το όνομα Βιντεότον.
Ο πρώτος Ούγγρος ποδοσφαιριστής που έπαιξε για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν 1991 ο Γιόζεφ Τζούριακ. Σε διάστημα δύο χρόνων που φόρεσε το «τριφύλλι» στο στήθος πέτυχε 43 γκολ σε 60 συμμετοχές, δείγμα του πόσο σπουδαίος γκολτζής ήταν. Παράσημο στην καριέρα του στην Κύπρο αποτελεί το χρυσό παπούτσι που κέρδισε την σεζόν 1991-1992 πετυχαίνοντας 25 γκολ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σκόραρε απέναντι σε όλες τις ομάδες που βρήκε απέναντι του!
Αξέχαστο στις μνήμες του κόσμου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα μείνει το γκολ που σημείωσε τον Απρίλιο του 1992 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Σκόραρε στο 89ο λεπτό με γυριστό σουτ εντός περιοχής και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα μας.
Από εκείνο το παιχνίδι ο Τζούριακ πανηγύρισε με τα χέρια ανοιχτά και τεντωμένα και καθιέρωσε τον πανηγυρισμό με το γνωστό σε όλους «αεροπλανάκι»! Ήταν μέρος της ομάδα που κατέκτησε το εμβληματικό πρωτάθλημα της σεζόν 1992-93.
Ο επόμενος Ούγγρος, ήταν το 2003 ο Γκάμπορ Κορολόβσκι. Ο υψηλόσωμος μέσος έκατσε για δύο χρόνια στην ΟΜΟΝΟΙΑ και μετά στέριωσε στην Κύπρο με θητείες σε Απόλλωνα και Άρη.
Το 2004 η ΟΜΟΝΟΙΑ απάκτησε από την Αναγέννηση Δερύνειας τον Ούγγρο τερματοφύλακα, Άνταν Βέζερ, ο οποίος παρέμεινε στην ομάδα μέχρι το 2007.
Τον Ιανουάριο του 2010 η ΟΜΟΝΟΙΑ επιχειρούσε να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια και πρόσθεσε στο ρόστερ της τον διεθνή Ούγγρο πολυθεσίτη, με Βραζιλιάνικη καταγωγή, Λεάντρο Μαρκολίνι. Ο Leo, όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, αγαπήθηκε όσο λίγοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα μας και πρόσφερε αρκετά με το τριφύλλι στο στήθος την πενταετία 2010-2015.
Πραγματοποίησε 132 εμφανίσεις με 17 γκολ, ενώ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο Super Cup. Αγωνιζόταν κυρίως ως “οκτάρι” στη μεσαία γραμμή, ενώ έδινε βοήθειες και ως αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ και κεντρικός αμυντικός. Το 2015 αποφάσισε να επιστρέψει στην Φερεντσβάρος όπου τελείωσε και την καριέρα του.
Τελευταίος Ούγγρος που έπαιξε στην ομάδα μας μέχρι και σήμερα είναι φυσικά ο Άνταμ Λανγκ! Ο Μαγυάρος διεθνής κεντρικός αμυντικός, με πρόσφατη παρουσία στο EURO 2024, είναι στην ΟΜΟΝΟΙΑ από το 2019 με τεράστια συμβολή στην 1η θέση της σεζόν 2019-20, στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, στα δύο διαδοχικά κύπελλα τις σεζόν 2021-22 και 2022-23, αλλά και στις τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους κατά τα έτη 2020-2023. Μετρά ήδη 159 συμμετοχές και 4 γκολ.
Απο επίσημη ιστοσελίδα ΟΜΟΝΟΙΑΣ