Home FEATURED Οι γνωστές και οι άγνωστες!

Οι γνωστές και οι άγνωστες!

Από τις έξι ομάδες με τις οποίες η ομάδα μας κληρώθηκε στο League Phase του Conference League, τις τρεις τις βρήκε στον δρόμο της και στο παρελθόν, με τις δύο έχει ευχάριστες αναμνήσεις, ενώ με μία είχε “γλυκόπικρη” γεύση.


Οι τρεις ομάδες που η ομάδα μας αντιμετώπισε στο παρελθόν, είναι Ραπίντ Βιέννης (1998/1999), η Λέγκια Βαρσοβίας (2020) και η Γάνδη (2022).

Ραπίντ Βιέννης – ΟΜΟΝΟΙΑ (Α’ γύρος κυπέλλου ΟΥΕΦΑ)

Η ΟΜΟΝΟΙΑ βρήκε την Ραπίντ Βίεννης στον Α’ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, έκανε τεράστια προσπάθεια, έφτασε πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση όμως τελικά αποκλείστηκε. Αυτός ήταν ένας από τους πιο πικρούς αποκλεισμούς που γνώρισε η ομάδα μας, αφού είχε αποκτήσει ένα πολύ καλό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα μας κέρδισε με 3-1 (Ράουφμαν, Μαλέκκος, Ράουφμαν), όμως στον επαναληπτικό έχασε με 2-0 και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Λέγκια – ΟΜΟΝΟΙΑ (Δεύτερος προκριματικός Champions League)

Τον Αύγουστο του 2020 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε σε μόνο αγώνα την Λέγκια Βάρσοβιας στην Πολωνία για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League Η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια του αγώνα εξήλθε ισόπαλη 0-0, όμως στην παράταση κατάφερε να βρει δύο γκολ με τους Ζόρντι Γκόμεθ (92′ πέναλτι) και με τον Τιάγκο (107′) και εξασφάλισε την πρόκριση.

Γάνδη – ΟΜΟΝΟΙΑ (Πλέι – οφ Europa League)

Δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2022 η ΟΜΟΝΟΙΑ αντιμετώπισε την Γάνδη για τα πλέι – οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα μας με τον Νιλ Λένον στον πάγκο της κατάφερε με δύο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (0-2, 2-0) να εξασφαλίσει την πρόκριση της σε ομίλους για 3η φορά σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι οι Χαραλάμπους και Μπάρκερ σκόραραν. Στον επαναληπτικό υπέγραψαν τη νίκη δύο Κύπριοι οι Κακουλλής και Χαραλάμπους.

Όσον αφορά τις άλλες τρεις ομάδες την Χαρτς, την Μπόρατς και την Βίκινγκουρ , αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ΟΜΟΝΟΙΑ θα τις βρει στον δρόμο της και όλοι φυσικά ευχόμαστε να έχουμε και με αυτές να έχουμε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις.

Να σημειώσουμε ότι την ομάδα της Σκωτίας και της Βοσνίας η ομάδα μας θα τις αντιμετωπίσει μακριά από το ΓΣΠ, ενώ τους Ισλανδούς θα τους φιλοξενήσει στην Λευκωσία.