Home FEATURED Νταμπράουσκας: «Είναι σημαντική η νίκη στο ντέρμπι και πρέπει να υποφέρεις για...

Νταμπράουσκας: «Είναι σημαντική η νίκη στο ντέρμπι και πρέπει να υποφέρεις για να την πάρεις»

Ο προπονητής της ομάδας μας, Βάλντας Νταμπράουσκας, παραχώρησε δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ


Η αρχική τοποθέτηση του Νταμπράουσκας στην κάμερα της Cytavision

«Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, σίγουρα θα ήθελα η ομάδα μου να παίξει καλύτερα. Σίγουρα η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο β’ ημίχρονο, είχε και αυτή ευκαιρίες. Προσπάθησε, ήταν λίγο ισορροπημένο… Έκανα κάποιες διορθωτικές κινήσεις και στο τέλος η ομάδα μου πήρε τη νίκη. Υποφέραμε, αλλά βρήκαμε τρόπο να κερδίσουμε».

Οι τοποθετήσεις του στην διάσκεψη τύπου:

Για το παιχνίδι: «Είμαστε χαρούμενοι με τους τρεις πόντους. Δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θέλαμε, αλλά ήμασταν λίγο εκτός ρυθμούς λόγω και της διακοπής. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν περισσότερο 50-50, στο β’ μέρος ήμασταν πιο καλοί αμυντικά παρά στο α’. Διορθώσαμε κάποια πράγματα στην επανάληψη, είχαν τη μπάλα, όμως εμείς κλείσαμε τους χώρους και χάρη και στον Φαμπιάνο πήραμε τη νίκη. Δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια εύκολα, όπου σκοράρεις τρία γκολ. Οι παίχτες μου έδειξαν χαρακτήρα και πήραμε τους τρεις πόντους. Είναι σημαντική η νίκη στο ντέρμπι και πρέπει να υποφέρεις για να την πάρεις».

Για το ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ έδωσε την κατοχή στον αντίπαλο, τι έφταιξε και δεν κράτησε μπάλα: «Στα τελευταία λεπτά με το 1-0 και με τον θορυβό, την αγωνία θέλεις ή δεν θέλεις σε επηρεάζει. Στο μυαλό σου είναι να υπερασπιστείς το αποτέλεσμα και όχι το δέυτερο γκολ. Το θέμα ήταν στην ανάπτυξη, όταν ξεκινούσαμε από πίσω μια επίθεση δεν μπορούσαμε να σπάσουμε την πρώτη γραμμή του αντιπάλου. Δεν είχαμε την κατάλληλη θετική ενέργεια για να προχωρήσουμε. Δίναμε πάσες προς τα πίσω, αφού πολλές φορές λόγω της πίεσης δεν είχαμε καλή κυκλοφορία. Πρέπει να βελτιωθούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας για να πάρουμε και άλλα αποτελέσματα».

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται, αν θα κάνει rotation και αν ψάχνει ακόμη επιθετικό η ΟΜΟΝΟΙΑ: «Όλοι θα πάρουν ευκαιρίες, η σεζόν μόλις άρχισε. Σήμερα ξεκινήσαμε, πριν ήταν κάτι σαν pre season, πλέον όλοι διεκδικούν θέση και θέλω όλοι να είναι έτοιμοι. Δεν υπάρχουν χαμένοι στην ομάδα, στην προπόνηση όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και ξέρουν ότι έρχεται απαιτητικό πρόγραμμα. Έχουμε καλή ομάδα και πιστεύω στην ομάδα μου. Για τον φορ όταν θα έχουμε νέα θα ανακοινωθούν επίσημα, μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Υπάρχουν φήμες, αλλά περιμένουμε τις ανακοινώσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου υπάρχει περιθώριο».

Για τους Ατζίλι, Λοϊζου και Μπέζους: «Μαζί με Μασούρα. Ξέρουμε την κατάσταση του Μπέζους, δεν θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες. Όμως σε 1-2 εβδομάδες θα ξεκινήσει κανονικά προπονήσεις με φουλ πρόγραμμα. Μέχρι τώρα ακολουθεί πρόγραμμα, αλλά χωρίς πολλές επαφές. Για τους άλλους τρεις είναι μικρές ενοχλήσεις, πιστεύω ότι θα περιμένουμε λίγο και θα επιστρέψουν. Κάποιοι σε 5 μέρες, κάποιοι σε 10. Όλοι σε μια εβδομάδα θα προπονούνται κανονικά».