Home FEATURED Ο απολογισμός της 5ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 5ης αγωνιστικής [Αποτελέσματα – Στιγμιότυπα – Βαθμολογία]


Με τις τρεις αναμετρήσεις που έγιναν απόψε στο «Κατωκοπιά – Επιστροφή», Στάδιο «Αλφαμέγα« και στο Στάδιο »Στέλιος Κυριακίδης» έπεσε και η αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan.

Την Παρασκευή έγιναν τα δύο πρώτα παιχνίδια της 5ης στροφής του πρωταθλήματος σε ΓΣΠ και «Αμμόχωστος – Επιστροφή» με την ΟΜΟΝΟΙΑ να φιλοξενεί την ΑΕΛ και τη Νέα Σαλαμίνα την ΑΕΚ.

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ 3-1

Η ομάδα μας αν και βρέθηκε να χάνει από το 8ο λεπτό από την ΑΕΛ με το γκολ που πέτυχε ο Σινγκ, εντούτοις κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με γκολ του Κακουλλή και δίμπαλο του Κουλιμπαλί κατάφερε να πανηγυρίσει την 4η νίκη της στο πρωτάθλημα.

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 1-3

Η ΑΕΚ Λάρνακας του Χένινγκ Μπεργκ κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Αμμόχωστος – Επιστροφή» καταφέρνοντας να πανηγυρίσει την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα σε 5 παιχνίδια. Απ’ την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» της Αμμοχώστου για ακόμη ένα παιχνίδι δεν μπόρεσαν να έχουν βαθμολογικό κέρδος γνωρίζοντας την 4η τους ήττα στο πρωτάθλημα κάτι που τους κρατάει στα χαμηλά.

Η αγωνιστική δράση στην 5η αγωνιστική συνεχίστηκε το Σάββατο (28/09) με άλλες δύο αναμετρήσεις που έγιναν στο Δασάκι της Άχνας και στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 2-2

Μετά από ένα γεμάτο παιχνίδι ο Εθνικός Άχνας και η Ανόρθωση κατάφεραν να πετύχουν από δύο γκολ και να πάρουν από ένα βαθμό στην 5η αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με 2-0 με τα γκολ του Στυλιανού και Ντε Ιριόντο, όμως η Ανόρθωση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και να σώσει τον βαθμό με τους Λόπες (πέναλτι) και Χρυσοστόμου.

Ομόνοια Αραδίππου – Καρμιώτισσα 1-1

Ισοπαλία είχαμε και στο δεύτερο παιχνίδι του Σαββάτου με την Ομόνοια Αραδίππου και την Καρμιώτισσα να μένουν στο 1-1 και να μοιράζονται από ένα βαθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο παιχνίδι με τον Γιούση στο 14ο λεπτό, όμως η νεοφώτιστη ομάδα της πρώτης κατηγορίας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Ζοάο Σιδόνιο και πήρε τον βαθμό.

Η αγωνιστική δράση στην 5η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τρεις αναμετρήσεις στις οποίες προέκυψαν δύο ισοπαλίες και μία νίκη.

Πάφος FC – Άρης 1-1

Στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας η Πάφος FC και ο Άρης συμβιβάστηκαν στο ισόπαλο 1-1 με την Πάφο μάλιστα να μην μπορεί να κάνει το 5 στα 5 στο πρωτάθλημα. Για την ιστορία να πούμε ότι ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με τον Γκομίς και τέσσερα λεπτά ο Γκολντάρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με το αποτέλεσμα αυτό να μένει μέχρι τέλους.


Ομόνοια 29Μ – Αποέλ 0-0

Στο «Κατωκοπιά – Επιστροφή» καταγράφηκε η άγονη ισοπαλία της 5ης αγωνιστικής. Το φαβορί της αναμέτρησης ο Αποέλ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Ομόνοιας 29Μ χάνοντας άλλους δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα. Απ’ την άλλη οι «πράσινοι» του Πετράκη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι καταφέρνουν να έχουν βαθμολογικό όφελος πανηγυρίζοντας τον δεύτερο τους βαθμό στην μεγάλη κατηγόρια.

Απόλλωνας – ΕΝΠ 3-1

Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού επιβεβαίωσαν την ταμπέλα του φαβορί στο παιχνίδι με την ΕΝΠ και κατάφεραν να πάρουν το ζητούμενο επικρατώντας με 3-1. O Βεϊσμπέκ έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα στο 58ο λεπτό, ωστόσο στο 76ο λεπτό η ΕΝΠ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με γκολ του Γκότλιπ. Ο Απόλλωνας όμως δεν είπε την τελευταία του λέξη και στους χρόνους καθυστερήσεων κατάφερε να βρει άλλα δύο γκολ με τους Ντορεγκαράι και Βεϊσμπέκ και να πανηγυρίσει τη νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΛ 3-1
Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΚ 1-3
Ομόνοια Αραδίππου – Καρμιώτισσα 1-1
Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 2-2
Ομόνοια 29Μ – Αποέλ 2-2
Πάφος FC – Άρης 1-1
Απόλλωνας – ΕΝΠ 3-1

Η βαθμολογία:

Η συνέχεια:

04.10.2024
Καρμιώτισσα – Απόλλωνας

05.10.2024
ΑΕΛ – Εθνικός Άχνας
Ανόρθωση – Νέα Σαλαμίνα
Ομόνοια 29Μ – Ομόνοια Αραδίππου

06.10.2024
Άρης – ΟΜΟΝΟΙΑ
ΕΝΠ – Πάφος FC
Aποέλ – ΑΕΚ